Vlnr Vertegenwoordiger Wouter Struijk en de burgemeesters de Jong, Junius en Rensen
Vlnr Vertegenwoordiger Wouter Struijk en de burgemeesters de Jong, Junius en Rensen Foto: Jos Uijtdehaage

Burgemeesters Voorne-Putten ondertekenen overeenkomst Dimpact

Actueel 192 keer gelezen

Rockanje - Op woensdag 23 mei ondertekenden de vier burgemeesters van de gemeenten op Voorne-Putten de overeenkomst voor samenwerking met Dimpact. Dimpact is een coöperatieve vereniging van ruim 30 gemeenten die samen innovatieve dienstverlening organiseren.

De ondertekening vond plaats in het gemeentehuis in Rockanje door de burgemeesters van Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne, en de vertegenwoordiger van Dimpact. 

De drie gemeenten binnen de nieuwe ambtelijke werkorganisatie Voorne (Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne), waarvan de start in 2019 is gepland en de gemeente Nissewaard, hebben het besluit genomen om samen het Zaakgericht werken in te richten. Binnen het Zaakgericht werken staan burgers centraal. Zaakgericht werken is een manier van werken die zorgt voor controle op resultaatgerichte processen. Het is een middel om inzicht te krijgen op de afhandeling/het resultaat van een zaak. Het omvat het bewaken van de informatiestroom, bewaken van de voortgang en delen van deze voortgang met alle belanghebbenden. Voor de aanschaf van dit digitale zaaksysteem hebben de gemeenten gekozen voor de oplossing die Dimpact verworven heeft: het zaaksysteem Atos, de zogenaamde e-suite.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding