Locoburgemeester Jeroen Postma feliciteerde het echtpaar De Man-Engelaan met hun 70-jarig huwelijk.
Locoburgemeester Jeroen Postma feliciteerde het echtpaar De Man-Engelaan met hun 70-jarig huwelijk. Foto: Foto-Ok.nl

Platina huwelijk echtpaar De Man-Engelaan

Algemeen 826 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmorgen feliciteerde locoburgemeester Jeroen Postma het echtpaar De Man-Engelaan met hun 70-jarig huwelijksjubileum. Het echtpaar trad op 28 april 1954 in het huwelijk te Rotterdam.

Meneer en mevrouw leerden elkaar kennen in de fabriek van Nederlands bekendste snoepwinkel. Daar werkte zij met haar tweelingzus en zo kwam het dat meneer en een vriend er met de zussen vandoor gingen.

Door de woningnood trok het koppel bij zijn ouders in en later zijn ze naar de Veluwe vertrokken. Daar hadden ze in Beekbergen een groentewinkel en later in 1976 verbouwden ze deze tot een supermarkt. Het ondernemerschap was hard werken. Tussendoor probeerde het echtpaar wel wat ontspanning te zoeken door naar de zon op vakantie te gaan. In 1988 hebben ze de zaak verkocht, omdat meneer het lichamelijk wat lastig kreeg. Het echtpaar bleef kinderloos. Wel waren zij altijd ‘De Soete Inval’ voor familie. Iedereen kwam graag voor een feestje of verjaardag naar Beekbergen in de zomer.

Na de verkoop en het pensioen is het echtpaar, op enig aandringen van de familie, terugverhuisd naar Rotterdam en later in Spijkenisse neergestreken.

Met de familie en vrienden zijn ze uit eten geweest voor hun platina huwelijk. Een gezellig etentje, waarbij meneer en mevrouw zijn ‘ontvoerd’. Tijdens dit samenzijn heeft een achterneefje een zelf gecomponeerd lied voor het echtpaar ten gehore gebracht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws