Afbeelding
Foto: Carola van de Loosdrecht

OHVV zet zich met zege op ZBVH weer boven de streep

Sport 379 keer gelezen

Oudenhoorn- OHVV heeft de belangrijke sleutelwedstrijd tegen ZBVH met 3-2 (3-1) gewonnen. De drie punten werden door de equipe van trainer Peter Marcel Nauta met hangen en wurgen binnen gehaald. De Oudenhoornaars bezetten met een wedstrijd meer in de benen de veilige achtste plaats in de Vierde klasse F.

‘’Het was moeizaam en we hebben moeten vechten om de punten over de streep te trekken’’, toonde Peter Marcel Nauta zich opgelucht. ‘’ZBVH speelde heel gedreven en stopte er veel energie in en alles was gefocust op vooruit voetballen. Hetzelfde type voetbal wat wij in de afgelopen weken ook gedaan hebben.’’ ZBVH begon goed, maar op het kwartier rondde Stony van den Berg na goed voorbereidend werk van Shi-Fa Steehouder alleen voor de keeper beheerst af: 1-0. ‘’Het was onze eerste goede aanval. Het was op dat moment misschien wel een beetje tegen de verhouding in, want wij hadden op dat moment nog niets gecreëerd.’’ Drie minuten later was het door een keepersfout van Roy de Ruiter weer gelijk: 1-1. OHVV toonde zich vanaf dat moment gelijkwaardig aan de club uit Zuid-Beijerland. Op het halfuur speelde Stony van den Berg zich binnen de zestien knap vrij en schoot de bal vervolgens in de verre hoek: 2-1. Vlak voor rust lobde Jonathan Francesca de bal na goed doorzetten van Stony van den Berg over de keeper: 3-1. Een kwartier na rust werd een foutje afgestraft door ZBVH; 3-2. ‘’Dat was voor ZBVH het sein om alle remmen los te gooien. We hebben als ploeg keihard gewerkt, iedereen heeft diep moeten gaan. We hebben eigenlijk geen kans weggegeven. In de slotminuut scoorde ZBVH toch een goal, maar deze werd vanwege buitenspel afgekeurd. ‘’Dat was op dat moment even schrikken, maar de scheids floot met de hand omhoog gelijk voor buitenspel. Dat was in elk geval goed voor mijn hart. We konden zelf niet meer onder de druk uitkomen. Dat was ook de verdienste van ZBVH.’’ We hebben nu uit vier wedstrijden 10 punten behaald, zijn opgeklommen naar plaats acht. We zijn er nog niet, maar ik denk wel als we bij SC Botlek zouden winnen, we een heel eind zijn. Het is prettig dat je het lot in eigen handen hebt. We hadden weer zestien man. Met de wissels werden we ook niet minder, bleven we op niveau. Dat was in veel van de voorgaande wedstrijden wel eens anders. Dit alles maakt het dat het er weer wat rooskleuriger uitziet.’’ 

De wedstrijd werd in de tweede heft vanwege het onweer voor tien minuten stilgelegd. OHVV speelt zaterdag op De Brug de belangrijke uitbeurt tegen SC Botlek.

OHVV: Roy de Ruiter; Shi-Fa Steehouder, Bjorn van Zon, Ferani van Vugt, Xander le Pair (46. Clifford Robinson); Jim Baks (85. Wesley Lam), Bryan van der Laan, Mark van der Meijden (46. Thomas van Dort); Dylan van de Loosdrecht, Stony van den Berg, Jonathan Francesca (75. Damian Tuinfort).

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws