Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Stille strijd moet taboe doorbreken

Algemeen 382 keer gelezen

Spijkenisse - Zelfdoding is op dit moment de meest voorkomende doodsoorzaak bij jongeren. Om het taboe te doorbreken en te zorgen dat jongeren die ergens mee zitten, weten waar ze terecht kunnen, reist het beeld Stille Strijd al vanaf juli 2023 door Nederland. 

Vanaf vandaag staat het beeld twee weken naast de ingang van het gemeentehuis op de Raadhuislaan. Bij het beeld staan foto’s van jongeren en er liggen boodschappen. Deze foto’s en boodschappen reizen met het beeld mee. Inwoners van Nissewaard mogen als ze dat willen, een foto of boodschap toevoegen.

Wethouder Hottentot gaf bij de officiële onthulling aan dat de gemeente tot 20 mei iedere dag een bericht op social media zal posten, dat jongeren die hulp zoeken verwijst naar Thuis in Nissewaard. Ook mensen uit de omgeving van een jongere die zich zorgen maken over hem/haar, kunnen op de website thuisinnissewaard.nl lezen waar ze hun zorgen kunnen uiten. Daarnaast zet de gemeente ook een actie uit om een aantal jongeren een steuntje in de rug te geven via een boeket.

Na de introductie van de wethouder las Natasja Bodde een zeer persoonlijk gedicht voor, wat het nog duidelijker maakte dat jongeren die hulp vragen moeten weten waar ze die kunnen krijgen. E’lijah verzorgde daarna een dans die geïnspireerd was door het thema en die zij eindigde in dezelfde houding als het beeld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie