Afbeelding

Zuidland heeft de weg naar omhoog gevonden

Sport 127 keer gelezen

Klaaswaal- Zuidland is de weg na de 2-3 (1-1) overwinning in de sleutelwedstrijd tegen SSS in de tweede klasse D naar omhoog ingeslagen. De Zuidlanders bezetten na drie wedstrijden de derde plaats achter koploper Hellevoetsluis en Alexandria '66.

'We zijn met veel druk naar voren goed begonnen', stelde trainer Aad Andriessen. 'Maar na de goal van Robin van Buuren zag je toch weer het teruglopen, proberen de 0-1 vast te houden en dat werd afgestraft.' Na de 1-1 vlak voor rust werd er een stiftbal van Ayrton Verlaan van de doellijn gehaald. 'Ik heb tijdens de rust gezegd naar voren te spelen, de druk voorin leggen, liefst met de rug tegen de middenlijn. Dat werd beter uitgevoerd.' Toch kwamen de Zuidlanders door een slippertje van doelman Marcel Kardux weer met 2-1 achter te staan. De mannen van Aad Andriessen herpakten zich met goede aanvallen. Leon van der Steen boog de achterstand door twee aangevers van Romeo Rommy met twee treffers om in een 2-3 overwinning. Robert Michilsen viel uit met een hamstringblessure.