Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Nieuwenhoorn zal het roer moeten omgooien om te overleven

Sport 333 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn is met de 2-4 (1-1) nederlaag tegen Sportclub Feyenoord de grote verliezer in de Vierde divisie B. De zwart-witten voelen nog net boven de p/d-streep inmiddels de hete adem van Heerjansdam (1-0 winst tegen DSO), RKAVV (2-2 tegen Poortugaal), RVVH (4-0 winst tegen Zwaluwen) en VOC (wint met 4-2 van ’s-Gravenzande).

‘’We willen allemaal, het plan was in principe goed, maar je moet dan wel de duels en de tweede bal willen winnen’’, gaf assistent-trainer Maurice Schaap hiermee de noodzaak aan dat de ‘wil om te willen winnen’ in de laatste zes wedstrijden terug moet komen om te overleven. ‘’We kunnen van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen. We zitten in een moeilijke fase. De knop in het koppie moet om, dat is het verhaal.’’ Nieuwenhoorn kwam na ruim een halfuur met 0-1 achter, maar antwoordde tien minuten later door een treffer van Frank de Regt op aangeven van Olaf van der Sande: 1-1. ‘’We creëerden in de tweede helft een kans op 2-1, maar deze werd onterecht door de scheidsrechter wegens buitenspel afgefloten. Bij het terugzien van de beelden was er totaal geen sprake van buitenspel. Dat kan gebeuren, maar in de tegenaanval scoort Feyenoord wel de 1-2. Dan krijg je als ploeg toch wel een mentale tik. We willen wel, maar kunnen dan toch niet de rug rechten om deze klap op te vangen.’’ Na de 1-3 en de 1-4 scoorde Joey Kleijn (eindelijk weer terug na een langdurige blessure) de 2-4. ‘’Iedereen zal nu bij zichzelf te rade moeten gaan van wat kan hij zelf kan verbeteren en het beter doen voor het team in plaats van ‘dit of dat’ of naar anderen te wijzen. We moeten onder deze wedstrijd een streep zetten en er in de laatste wedstrijden een klap op geven.’’ Nieuwenhoorn speelt zaterdag de uitbeurt tegen runner-up Poortugaal.
Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart; Merijn Wolters (65. Steven Hamann), Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Gregory Paula; Eugenio Leerdam, Oualed Tarifit (75. Stijn Bos), Frank de Regt (75. Luke Korver); Lukas Hamann (46. Halilibrahim Ozbilek), Melvin Winterberg, Olaf van der Sande.

John Lopes Cruz terug bij Nieuwenhoorn
John Lopes Cruz keert terug bij Nieuwenhoorn. De huidige trainer van Hellevoetsluis 2 zal met ingang van het seizoen 2024/’25 trainer worden van Jong Nieuwenhoorn. Na een succesvolle lange carrière bij Nieuwenhoorn in de toenmalige zondaghoofdklasse (destijds het walhalla van het landelijke amateurvoetbal) was al eerder assistent-trainer van Nieuwenhoorn. John Lopes Cruz maakt het seizoen af bij Hellevoetsluis.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws