Afbeelding
Archieffoto: Tessa 't Mannetje

Hellevoetsluis blijft na nederlaag tweedeklasser

Sport 488 keer gelezen

Dordrecht- Hellevoetsluis is er in de promotie/degradatiewedstrijd tegen Oranje Wit niet in geslaagd een ronde verder te komen. De Hellevoeters verloren van de nummer tien uit de Eerste klasse D met 5-1 (1-1) en blijven ook volgend seizoen uitkomen in de tweede klasse.

‘’Je weet dat je tegen een eersteklasser speelt, maar wil dan wel op een goede manier verliezen en niet al na zeven minuten spelen achter een 1-0 achterstand moet aanhollen’’, doelde trainer Paul Bestebreur op het slappe begin van zijn ploeg. ‘’We kwamen heel weinig aan de bal. Pas toen we ons eigen spelletje gingen spelen liep het wat beter.’’ Hellevoetsluis kwam vijf minuten voor rust op gelijke hoogte door Glenn Stoffers (foto), die een voorzet van Fabian Boekholt onhoudbaar binnenschoot: 1-1. ‘’Ik had gehoopt dat we met de harde wind mee Oranje Wit te kunnen verrassen, door niet te voetballen op het middenveld, maar de crosspass te hanteren of de zijkanten te zoeken. De waarschuwingen van de trainer werden of niet gehoord of gewoon in de wind geslagen, want na een uur spelen leidde balverlies op het middenveld tot een gevaarlijke counter, die in de scrimmage voor het doel van doelman Ti-Jey Bins uitmondde in de 2-1 voor Oranje Wit. Hellevoetsluis kreeg nog de kans op de 2-2, maar Bryan Poelman en Hamdi Akcay verzuimden het in een kansrijke twee tegen één situatie goed uit te spelen en even later noopte Glenn Stoffers de doelman van Oranje Wit met een schot in de kruising tot een knappe redding. ‘’Ik had bij 2-2 wel eens willen zien wat er zou gebeuren.’’ Doch balverlies van eerst Hamdi Akcay en later Bunyamin Karahan werden professioneel afgestraft tot 3-1 en 4-1. Dan weet je dat de wedstrijd is gespeeld. We hebben een terechte nederlaag geleden, maar op bepaalde momenten hadden we het beter uit moeten spelen.’’

Paul Bestebreur, die het volgende seizoen SSS uit Klaaswaal onder zijn hoede zal nemen, had in zijn laatste wedstrijd als trainer van Hellevoetsluis graag met een grote prijs afscheid willen nemen. ‘’Ik ga met een positief gevoel weg bij Hellevoetsluis. Het is een mooie club om er trainer te zijn. Het eerste jaar bracht niet veel vanwege de corona, maar in het tweede seizoen vorig jaar hebben we het beste voetbal gespeeld met op dat moment ook de beste groep. Als we in de tweede helft van het seizoen zonder tragische tegenslagen waren gebleven, dan hadden wij dat jaar echt kampioen geworden. Daar ben ik heilig van overtuigd. Het klinkt misschien gek, maar ik vind dat we dit seizoen het maximale uit de groep hebben gehaald. Er zijn dit seizoen veel mensen weggegaan en we hebben er niet voldoende kwaliteit voor teruggekregen. Daarom denk ik dat we er met de nacompetitieplek er het maximale hebben uitgehaald. Het is ook tekenend dat we te weinig hebben gebracht, zoals we ook hebben nagelaten om een ploeg als Oranje Wit moeilijk te maken. Dat heeft te maken met een stukje beleving, gogme en zelfreflectie. Dat is wat het is’’, aldus Paul Bestebreur.

Hellevoetsluis: Ti-Jey Bins; Timo Verheij, Anthony Bentem, Micha van Kempen, Onur Furuncu (46. Brendon Jansen); Luuk Engels 77. Daniel Dijksman), Richard Zebregs, Bryan Poelman; Glenn Stoffers (83. Firaz Hasanradja), Hamdi Akcay (72. Bunyamin Karahan), Fabian Boekholt (77. Bo van Wingerden).

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Het laatste nieuws