Hellevoetsluis pakt draad weer op tegen Rozenburg

Sport 292 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft de draad na de nederlagen tegen Sparta en FC Binnenmaas met een 3-1 (2-1) overwinning tegen Rozenburg weer opgepakt. Omdat de hele top-vijf in de tweede klasse D heeft gewonnen bezetten de Hellevoeters de tweede plaats op 2 punten van koploper DCV.

‘’Het was niet heel goed, maar we hebben wel terecht gewonnen’’, stelde trainer Paul Bestebreur. ‘’We speelden in de eerste helft met de wind op de kop, waardoor Rozenburg druk kon uitoefenen. Wij zijn momenteel niet in staat om daar een passend antwoord op te geven. Dat komt ook omdat de tegenstanders zich aan ons aanpassen. Een compliment naar onze ploeg toe dat zij rekening met ons houden, maar wij kunnen ons daar momenteel niet onderuit voetballen. Daar zullen wij voor de uitwedstrijd tegen Spirit, een lastige tegenstander, iets op moeten vinden.’’ Hellevoetsluis kreeg na zeven minuten door de Rozenburgers met de 0-1 een tegenslag te verwerken. De thuisclub kwam tien minuten later goedkoop aan de gelijkmaker, toen Fabian Boekholt een breedtepass oppikte en vervolgens linearecta met doeltreffend succes op de keeper afstevende: 1-1. Na krap een halfuur spelen schoot Serkan Yavuzyigitoglu een assists van Glenn Stoffers binnen: 2-1. Hellevoetsluis kwam met de harde wind mee verdedigend niet meer in de problemen. Glenn Stoffers maakte tien minuten voor tijd met een droge knal aan alle onzekerheid een einde: 3-1. Hellevoetsluis speelt zaterdag in Ouderkerk aan den IJssel de uitbeurt tegen middenmoter Spirit.

Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Vincent Mast, Jeffrey de Koning, Onur Furuncu; Brian Poelman, Richard Zebregs; Glenn Stoffers, Davy Mierop, Fabian Boekholt; Marley Dors (60. Damiano Vaudo), Serkan Yavuzyigitoglu (80. Daniel Dijksman).