Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Anne Kerklaan wil periode HC Voorne goed afsluiten

Sport 486 keer gelezen

Rotterdam/Hellevoetsluis- De hockeysters van HC Voorne hebben de wedstrijd tegen titelkandidaat Derby met 3-2 (2-2) verloren. Anne Kerklaan is optimistisch gestemd over het team en hoopt op een plaats in het linker rijtje onder de top.

Dan Rolandus

‘’Ik denk dat de top-drie iets te hoog gegrepen is, maar met dit team moeten we op de vijfde of zesde plaats kunnen eindigen’’, ziet Anne Kerklaan de vooruitgang van de hoofdmacht van HC Voorne. ‘’We hadden met een grotendeels nieuw team een moeizame start, moesten aan elkaar wennen. Individueel kunnen we op technisch gebied wel aardig ballen, maar als team liep dat wat minder. We weten nu wat we aan elkaar hebben en wat we van elkaar kunnen verwachten. We spelen als een echt team en dan zie je ook dat er punten worden gepakt. Technisch zit het wel goed, maar we zullen tegen fysieke tegenstanders uit de duels moeten blijven door de bal het werk laten doen.’’
HC Voorne was met Anne Kerklaan op het sportpark Bakestein in Zwijndrecht tegen Derby, evenals vorige week tegen Rapide, in het begin van de wedstrijd nog niet bij de les, want na krap een halve minuut spelen keek het tegen een 1-0 achterstand aan. ‘’Het team heeft zich daarna prima herpakt met diverse kansen, die onbenut bleven’’, stelde coach Jan Willem Kerklaan. Daisy Boers trok de plooien nog in het eerste kwart weer glad: 1-1. De ploegen wogen ook in het tweede kwart goed tegen elkaar op. Nadat de thuisclub op 2-1 was gekomen, antwoordde Cheyenne van Rossen met de verdiende gelijkmaker: 2-2. ‘’Na de 3-2 gingen we in het laatste kwart op jacht naar de 3-3, maar wij kwamen er niet meer doorheen. Het team heeft goed gespeeld, maar we zullen in de omschakeling beter in de positie moeten staan om tegentreffers te voorkomen. Daar gaan we tijdens de training weer hard aan werken’’, aldus Jan Willem Kerklaan.

Huiselijk
Anne Kerklaan is een kind van HC Voorne, begon in de F-jes van de club en belandde nadat zij de jeugd had doorlopen in de selectie van Dames 1. ‘’Ik heb nooit een andere sport bedreven, heb hockey geleerd bij Voorne en ben nu bezig aan mijn vierde seizoen in Dames 1. Ik voel me thuis bij de ‘hockey’. Er heerst met allemaal bekenden altijd een huiselijke sfeer. Vorige week speelden alle teams thuis, was het Super Sunday bij de club. Dan merk je dat je de gezelligheid tijdens de coronaperiode en de winterstop node heeft gemist.’’ De bijna 21-jarige studente fiscaalrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft tijdens de winterstop haar focus gelegd op haar studie. ‘’Ik woon in Rotterdam en heb me niet beziggehouden met de zaalhockeycompetitie. Zaalhockey is niet mijn ding. Ik train één keer per week. Dat heeft vooral te maken met het heen en weer reizen van Rotterdam naar Hellevoetsluis.’’ Anne Kerklaan is desalniettemin bedreven in haar sport, is een echte doorzetter en moet het hebben van haar snelheid. ‘’Ik ga altijd voor de overwinning, speel het liefst op het middenveld om vandaaruit met mijn snelheid door te komen. Ik sta momenteel in de voorhoede.’’ Anne Kerklaan beleefde haar mooiste momenten in de juniorenperiode. ‘’We werden in het Topsportcentrum Rotterdam onder de coaches Ritchie Keemink en Dyon van den Berg zaalkampioen. We verloren slechts één wedstrijd.’’ De Hellevoetse is bezig aan haar laatste seizoen bij HC Voorne. ‘’Ik wil het jaar goed afsluiten. Ik ga het volgende seizoen spelen in een leuk studententeam bij Victoria Rotterdam. Dat is bij mij in de buurt, dus is dat praktischer. Ik heb geen ambities om hogerop te komen, wil alleen leuk hockeyen voor de gezelligheid en om in beweging te blijven. Maar eerst de competitie met HC Voorne tot een goed einde brengen.’’ De HC speelt zondag om 12.45 uur thuis tegen Tempo ’34.

HC Voorne: Birthe Witmer; Jada Dreischor, Amber Moerland, Amely Grauss; Sam van Nieuwenhuijze; Daisy Boers, Jaimy Hoogerwaard, Roos van Doorn; Brittany Hoogerwaard, Myke Grijzenhout, Cheyenne van Rossen, Sanne Moerland, Anne Kerklaan en Jonna Mout.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws