Afbeelding
Foto: Van Wijnen

Ontwikkeling wijk De Nieuwe Vesting gaat verder

Actueel 242 keer gelezen

Hellevoetsluis - In de afgelopen jaren zijn de eerste twee fases van woningbouwplan De Nieuwe Vesting ontwikkeld. Nu deze twee fases bijna zijn afgerond, komt er een derde fase aan, direct naast de vorige fase aan het Kanaal door Voorne. Om dit mogelijk te maken, komt er eerst een bestemmingsplanprocedure.

De derde fase van De Nieuwe Vesting bestaat uit maximaal 83 woningen. Dat zijn deels appartementen (circa 46) en deels eengezinswoningen (rij- en twee-onder-een-kap-woningen). Er is inmiddels een voorontwerp bestemmingsplan gemaakt. Het voorontwerp een eerste concept van het bestemmingsplan. Hierin staan regels over onder andere de bouwhoogte en parkeergelegenheid. In de komende periode wordt dit verder uitgewerkt. Ook wordt over het plan overleg gevoerd met omwonenden en eigenaren in het plangebied en kunnen mensen reacties op het voorontwerp bestemmingsplan geven. Op 2 april is er nog een inloopavond over het plan, in het Droogdok Jan Blanken.

Het voorontwerp bestemmingsplan is vanaf 28 februari 6 weken lang te raadplegen via de gemeentelijke website (tot en met 11 april) of bij het klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis. In die periode kunnen mensen reacties geven op het plan. Aanmelden voor de inloopavond van 2 april kan via communicatie@hellevoetsluis.nl.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws