'Team Truckrun Spijkenisse met burgemeester Van Oosten vlak voor de start.
'Team Truckrun Spijkenisse met burgemeester Van Oosten vlak voor de start. Foto: Annelies Vrinten

Kippenvel, gezelligheid en veel getoeter op 25e editie Truckrun

Algemeen 566 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag wordt de 25e editie van de Truckrun Spijkenisse gereden met ongeveer 425 bijrijders. Burgemeester Foort van Oosten gaf het startsein op de Curieweg.

Het vertrek bezorgde bij de organisaties en het publiek voor kippenvel: bijrijders kijken er vaak al het hele jaar naar uit en dit was duidelijk te zien aan alle lachende gezichten. Bijrijders dansten voor vertrek op de muziek en sommigen hadden zich opgesteld vlak bij hun favoriete voortuig, om er zeker van te zijn dat ze mee konden rijden daarin. Zo was een jongen pontificaal in kleermakerszit voor een brandweerwagen gaan zitten. Want dat was duidelijk zijn lievelingswagen.

Speciale editie met 125 vrachtwagens
Omdat de 25e editie een speciale is, heeft de organisatie toestemming van de politie, gemeenten en de Veiligheidsregio om eenmalig met 125 vrachtwagens te rijden. Daardoor is de stoet meer dan drie kilometer lang en rolt deze als een slang over Voorne-Putten en Rozenburg. Burgemeester Foort van Oosten reikte voor de start nog een cheque van € 550,00 namens de gemeente uit aan de organisatie ter ere van deze 25e editie. Daarnaast wordt het evenement al jaren door veel bedrijven gesponsord.

Rondje langs de deelnemers
Na de overhandiging van de cheque maakte de burgemeester een rondje langs de deelnemende vrachtwagens, wat met het nodige getoeter gepaard ging. Het enthousiasme en de positieve energie die van iedereen uitging was goed voelbaar. Sommige bijrijders hadden dan ook moeite om de afgelopen nacht de slaap te vatten. Het is hun feestje. Langs de route staan belangstellenden te zwaaien naar de voorbijtrekkende stoet en voor wie niet staat te kijken is het duidelijk hoorbaar dat de Truckrun in de buurt is.

Al jaren dezelfde bijrijder
Voor de start mochten de bijrijders, die een verstandelijke en/of lichamelijke beperking hebben een wagen uitzoeken om in mee te rijden. Voorzitter Lennart Dekker: ‘Veel van onze deelnemers doen al een aantal jaar mee en hebben daardoor contact met ‘hun’ chauffeur. Dus er is in dat geval al contact voor de Truckrun, of ze met elkaar mee mogen rijden.’ Ook vrachtwagens en andere voertuigen, zoals brandweerwagens en oude politieauto’s rijden al jaren mee.

Startsein
Rond 10.30 uur was het dan toch het moment daar voor de burgemeester om het startsein te geven met een racevlag, waarna het lint van voertuigen zich in beweging zette. Wanneer de deelnemers terugkomen op de Curieweg worden ze nog getrakteerd op een lekkere snack.

Peter Heine maakte de volgende samenvatting:
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie