Afbeelding
Foto: Pixabay.com

Gemeente wijkt niet af van Rijksbrede instructie bij aanvragen Woo-verzoek

Algemeen 507 keer gelezen

Nissewaard - De gemeente stelt bij het indienen van een Woo-verzoek niet af te wijken van de Rijksbrede instructie, zo antwoordt ze op vragen van het CDA. Een Woo-verzoek kan mondeling, schriftelijk en elektronisch ingediend worden. De wijze waarop de elektronische aanvraag ingediend kan worden, is naar keuze van het bestuursorgaan. In Nissewaard is dat via een online formulier.

Inwoners dienen verzoeken in over diverse onderwerpen. Het kan gaan om bouwvergunningen, verkeersbesluiten, WOZ maar ook over bijvoorbeeld de A4-Zuid, bijtincidenten, gebruikte algoritmes, windmolens, kernenergie en plaatsing flitsers .In 2022 zijn er 30 verzoeken ingediend, in 2023 54 en dit jaar staat de teller op 10 ingediende verzoeken.

Het is nog niet voorgekomen dat de gemeente een Woo-verzoek weigerde, al geeft het college wel aan dat sommige documenten niet voor openbaarmaking in aanmerking komen. Wel komt het voor dat de gemeente de informatie niet op tijd kan verstrekken. Soms gaat het daarbij om complexe verzoeken.

Vooruitlopend op de verplichting informatie over ingediende Woo-verzoeken openbaar te maken, is de gemeente gestart met de voorbereidingen om Woo-verzoeken voor een ieder online openbaar te maken. De verwachting is dat daar later dit jaar mee gestart kan worden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie