Voorzitter Eric de Lange (l) opent samen met wethouder Postma (r) het Jeugdschaaktoernooi.
Voorzitter Eric de Lange (l) opent samen met wethouder Postma (r) het Jeugdschaaktoernooi. Foto: Foto-Ok.nl

Jeugdschaaktoernooi in de Boekenberg

Algemeen 334 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag hield Schaakvereniging Spijkenisse voor de 28e keer het J. De Kluyver Jeugdschaaktoernooi.

Wethouder Postma verrichtte samen met voorzitter Eric de Lange de openingshandeling. Deze bestond uit een potje schaak tussen beide heren en de kleur die de winnaar speelde (wethouder Jeroen Postma met wit) bepaalde welke kleur in het toernooi mocht beginnen.

Ongeveer 124 kinderen en jongeren deden mee aan dit toernooi, wat landelijk bekend staat als een van de leukste toernooien. De deelnemers varieerden in leeftijd tussen de zes en 25 jaar. Het is een toernooi wat geschikt is voor alle niveaus van schakers: van huisschaker tot schoolschaker en landelijke top. Daarbij voor de jongsten een leuke manier om kennis te nemen van het wedstrijd schaken.

De jongste kinderen speelden maximaal wedstrijden van 20 minuten met een mogelijkheid tot verlengen van vijf minuten en de oudere categorieën speelden een regulier schaakspel. Het toernooi bestond in totaal uit negen rondes.

Schaken is, behalve sport, ook goed voor kinderen om hun brein te ontwikkelen en hen leren om te gaan met teleurstelling. Van dat laatste was niets te merken bij de deelnemers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws