Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Kindergemeenteraad Nissewaard brengt eerste adviezen uit

Algemeen 1.237 keer gelezen

Spijkenisse- Donderdag vond in de raadzaal van het gemeentehuis in Spijkenisse een raadsvergadering plaats van de kindergemeenteraad.

De eerste officiële vergadering én terugkoppelingsmoment van deze huidig zittende kindergemeenteraad, die afgelopen november is geïnstalleerd. Tijdens deze vergadering brachten de kinderen de eerste adviezen uit aan wethouder Hanneke Stengs-Nijhof.

Fijn opgroeien
Eén van de adviezen is het thema `Fijn opgroeien” en is vooral gericht op het zien, helpen en omkijken naar elkaar, maar vooral ook dat scholen niet alleen een plek om te leren zijn! Om tot deze adviezen te komen, hebben de kinderen serieus onderzoek gedaan met extra aandacht voor kinderen die nieuw zijn in Nederland.

Gebarentaal
Zo luidden de adviezen dat organisatoren meer met kinderen moeten samenwerken als er initiatieven zijn, meer activiteiten voor kinderen uit kwetsbare groepen moeten organiseren of die met een handicap. Dat het in dat kader wellicht raadzaam is om elkaar gebarentaal te leren. Er werd gepleit voor ontmoetingsplaatsen die er uit zouden moeten zien als woonkamer waar kinderen én volwassenen elkaar samen kunnen treffen. Verder werd er aandacht gevraagd voor eigen initiatieven; Wat doe jezelf als andere kinderen geen fijne omgeving hebben om in op te groeien? Ruilen van spullen met elkaar en elkaar helpen de leefomgeving te vergroten, waren voorstellen van deze raad. Het bonusadvies luidde een betere communicatie te houden vanuit de gemeente, met betrekking tot wat er zoal plaatsvindt op het gebied van de gegeven adviezen.

Reeds uitgevoerd
Wethouder Stengs-Nijhof was zeer content met de nieuwe adviezen. Meteen kon ze ook meegeven wat er reeds tot stand is gekomen uit de vorige adviezen van de vorige kindergemeenteraden. Zo kon zij vertellen dat bij een aantal scholen de schoolpleinen reeds zijn aangepakt in het kader van een groener schoolplein. Meerdere scholen zullen dit jaar aan de beurt zijn voor de aanpak van hun schoolplein. Dat er gratis sport en cultuurlessen voor kinderen beschikbaar zijn en dat er op de meeste scholen reeds praatjuffen en -meesters te vinden zijn, als vertrouwenspersoon voor de kinderen. Daarnaast loopt het project van de High Five straten, waar kinderen hun straten voor op kunnen geven. Dan worden er in die straat activiteiten georganiseerd. Daarbij is het spel `Ken ik jou al?” beschikbaar op www.kindergemeenteraadnissewaard.nl een spel waarin kinderen elkaar beter kunnen leren kennen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie