Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Kindergemeenteraad Nissewaard geïnstalleerd

Algemeen 515 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag vond in de raadzaal van het gemeentehuis in Spijkenisse voor de derde keer de installatie van de nieuwe kindergemeenteraad plaats. In aanwezigheid van Burgermeester Foort van Oosten en wethouder Hanneke Stengs-Nijhof legden de 26 kinderen een officiële belofte af, om geïnstalleerd te kunnen worden als kersvers kindergemeenteraadslid. Na het uitspreken van de belofte ontvingen de kinderen een medaille en een bijbehorend officieel kindergemeenteraadsjas. De kinderen komen verspreid van de basisscholen in Nissewaard.

De burgermeester van Nissewaard gaf als reactie, blij te zijn met enthousiaste kritische jonge mensen binnen zijn kindergemeenteraad, maar ook dat hij trots is op het feit dat dit wellicht een goede leerschool mag zijn voor kinderen om zich later te kunnen enthousiasmeren voor een politieke baan. Daarbij leren kinderen hiermee niet alleen voor zichzelf te denken,  maar vooral uit het oogpunt van alle andere kinderen binnen de gemeente Nissewaard, aldus de burgermeester. 

Betrokken
De gemeente Nissewaard kent hierin een samenwerking met De Kleine Ambassade en wil kinderen uit de gemeente al jong bij beleidsvorming betrekken. Een zogeheten actief burgerschap, in de vorm van kinderparticipatie binnen het gemeentebeleid.

De kindergemeenteraad volgen? www.kindergemeenteraadnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws