Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Wethouder Struijk ondertekent samenwerkingsafspraken VVE en samenwerkingskader LEA

Algemeen 328 keer gelezen

Spijkenisse - Vanmiddag ondertekende wethouder Struijk de samenwerkingsafspraken VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) en het samenwerkingskader LEA (Lokale Educatieve Agenda).

Samen met de Kinderopvang, het Primair- en Voortgezet onderwijs, het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs, Jeugdgezondheidszorg en Schoolmaatschappelijk werk vergroot en bevordert de gemeente hiermee de onderwijskansen van alle kinderen. Om dit te doen slagen is de gezamenlijke visie, ambitie en samenwerking van de partners op de verschillende niveaus van het grootste belang. 

Zo worden voorzieningen opgezet waarbij kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en onderwijs(taal)achterstanden worden voorkomen. Belangrijk is de betrokkenheid van ouders bij de ontwikkeling van het kind in de thuissituatie. Kwaliteit en toegankelijkheid van de (voor)scholen is een voorwaarde om leerlingen uit te dagen en het beste uit zichzelf te halen. Bij overgang naar een andere onderwijsvorm dient tweedeling onder leerlingen te worden voorkomen. Om kinderen de juiste zorg te kunnen bieden dient een betere afstemming tussen de Onderwijs- en zorgpartners te worden gerealiseerd. ‘Een kansrijke toekomst begint hier’ is de ambitieuze slogan van het ingezette beleid.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws