Hellevoetsluis op weg naar veiliger oorden

Actueel 151 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft goede zaken gedaan door zich met een 1-0 (1-0) overwinning tegen Serooskerke, de achtervolger van koploper Nieuwenhoorn, verder te verwijderen uit de degradatiezone in de tweede klasse E Zuid I.

''We hebben uit onverdiend van Serooskerke verloren en nu hebben we onterecht gewonnen, maar het voelt heel lekker'', stelde trainer Edwin de Koning zich bijzonder tevreden over het resultaat van zijn manschappen. Hellevoetsluis speelde overigens een goede eerste helft, kreeg ook kansen, maar deze waren niet besteed aan Marley Dors en Gaulthier Obiango. Tien minuten voor rust was het echter wel raak, toen Vincent Mast en hoekschop van Serkan Yavuziygitoglu tegen het garen werkte: 1-0. De Zeeuwen drongen in de tweede helft sterk aan. Minpunt bij de Hellevoeters was de domme rode kaart van Stefan Tuns vanwege natrappen op zijn tegenstander. Met tien tegen elf werd de druk op het rood-witte doel groter. Jeffrey de Koning groeide met zijn verdedigende acties uit tot man off te match en ook doelman Daniel Ribaric voorkwam met diverse reddingen de gelijkmaker. ''We hebben na de rode kaart alleen maar verdedigd ent veel strijd volgehouden. Deze competitie blijft tot het einde spannend, dus zou het mooi zijn om ons in de derde periode definitief vroeg in veiligheid te spelen om eventueel verder te kunnen kijken.'' Hellevoetsluis speelt zaterdag thuis tegen St.Oostkapelle/Domburg.

Hellevoetsluis: Daniel Ribaric; Vincent Mast, Jeffrey de Koning, Öner Sang-A-Jong, Stefan Tuns; Luuk Engels, Victor Hartog, Brian Poelman; Gaultier Obiango (46. Frenk van Gelderen), Marley Dors (65. Rucentney Benito), Serkan Yavuziygitoglu.