De Hellevoetse Jeanine van der Meer won de dameskoers in Oostvoorne. * Foto: Petra Stedehouder.
De Hellevoetse Jeanine van der Meer won de dameskoers in Oostvoorne. * Foto: Petra Stedehouder. Foto: Petra Stedehouder

Jeanine van der Meer wint koers in eigen achtertuin

Actueel 139 keer gelezen

Oostvoorne – Geboren in Vierpolders, opgegroeid in Abbenbroek en tegenwoordig woonachtig in Hellevoetsluis. Dan is Oostvoorne een beetje de achtertuin van je woon- en leefomgeving. Zo beleefde Jeanine van der Meer het ook, toen ze vorige week de dameskoers in Oostvoorne reed en…overtuigend won!

Tijdens de onder erbarmelijke omstandigheden verreden race, die noodgedwongen met 15 kilometer werd ingekort, trotseerden het dappere peloton van rensters extreem zware regenbuien.

Kopgroep
Van der Meer was al na twee ronden ontsnapt in een kopgroep met de Australische Lauretta Hanson en de Finse Vivii Puskala. Het drietal handhaafde gedurende de gehele koers een voorsprong van een halve ronde op de naaste achtervolgster Marieke van Witzenburg uit Brielle, die het gat maar niet dicht kon rijden. En genoegen moest nemen met een vierde plaats.

Sprint
In de eindsprint was Jeanine van der Meer, op de tribunes bij start&finish opgewacht door veel familieleden, veel te sterk voor Hanson. Puskala deed niet eens meer mee aan de sprint en finishte als derde. 'Ik kwam als eerste de laatste bocht door en voelde dat ik niet bang hoefde te zijn van mijn mede vluchtsters,' aldus Van der Meer na afloop.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws