Op de foto: Marielle Beers en Maarten Bleumers. Derde verslaggever is Marcel Dekker.
Op de foto: Marielle Beers en Maarten Bleumers. Derde verslaggever is Marcel Dekker.

NPO Radio 1 aan de slag in Brielle

Actueel 780 keer gelezen

Brielle - Een team van drie verslaggevers van het NPO Radio 1-programma 'Spraakmakers' gaat proberen het opkomstpercentage bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart te verhogen. Dat lag met 49% vier jaar geleden onder het landelijk gemiddelde van 53%.

Verslaggever Maarten Bleumers zegt: "Achter een laag opkomstcijfer zit het probleem dat lokale politiek de burgers in de gemeente vaak slecht weet te bereiken. En burgers lijken weinig geïnteresseerd. Dat is jammer, want verkiezingen zijn het moment dat de burger zijn of haar stem kan laten horen. En die stem maakt wel degelijk uit."

De 'Brielse' verslaggevers zullen strijden met een team van verslaggevers in de Gelderse gemeente Westervoort. Ook daar was het opkomstpercentage 49%, met een vergelijkbaar aantal inwoners. Maarten: 'We hadden al een leuk gesprek met burgemeester Rensen die onze acties steunt. Die kunnen ludiek zijn, maar ook met serieuze reportages willen we echt een verschil gaan maken. Door bijvoorbeeld mensen op te roepen anderen te helpen die minder makkelijk naar de stembus kunnen komen."

Heeft u ideeën om te helpen? Mail Maarten op Maarten.Bleumers@kro-ncrv.nl Uitzending vanaf maandag 5 maart 10.30u, NPO Radio 1 'Spraakmakers'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws