Afbeelding
Foto: PR

Oktober concert zeer geslaagd           

Actueel 111 keer gelezen

Oostvoorne/Rozenburg - Wij vermeldden het vorige week al: UDI probeert de herfst een beetje aangenamer te maken door in oktober concerten te organiseren met andere verenigingen. Hoewel het weer zeker niet te wensen over liet, werd de zaterdag op 14 oktober afgesloten met een gouden randje. Mandoline vereniging Capriccio was te gast bij harmonie vereniging UDI in Rozenburg.

Een niet gebruikelijke combinatie die voor de beide dirigenten een muzikale uitdaging betekende. Een mandoline orkest produceert immers veel minder decibellen dan een harmonie met al dat kopergeweld. Capriccio was zeer te spreken over de akoestiek in het Muziektheater, want het gebouw is gemaakt om dit soort muziek goed te laten klinken. Een harmonie moet zich inhouden om te zorgen dat de ramen heel blijven en in dit geval, om het mandoline geluid niet volledig ten onder te laten gaan in het harmonie volume. Het is aan de vakbekwaamheid van beide dirigenten te danken dat het publiek kon genieten van het melodieus samengaan van beide orkesten.

Het programma bevatte voor elk wat wils. Capriccio opende de avond met het gedeelte voor de pauze. Hierin waren klassieke stukken te horen, maar ook filmmelodieën uit Pirates of the Caribean, Gladiator en Mission Impossible. Once Upon a Time in The West blijkt geschikt voor een bewerking voor mandolines. In Adios Nonino, het bekende stuk dat bij het huwelijk van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima tot tranen ontroerde, werd vertolkt met Rudie Troost als solist op euphonium.

Na de pauze trad UDI op met o.a. een aantal bekende marsen die werden gebruikt in films zoals Bridge over the River Kwai. Hierin werd door het orkest het eerste gedeelte net zoals in de film meegefloten. In deze medley marcheerden de olifanten uit Jungle Book mee op de maat van de muziek. Ad van Ham soleerde op bugel in Autumn Leaves, waar op de achtergrond voor de oplettende kijker foto's uit een herfstachtig Rozenburg werden geprojecteerd.

Ter afsluiting speelden beide orkesten gezamenlijk enkele stukken met als hoogtepunt de bekende song Happy, een vrolijk nummer uit de film Dispicable Me. Een topavond voor het publiek en de orkestleden van beide verenigingen. Foto's zijn te zien op de website en de Facebook pagina van UDI.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws