Afbeelding
pixabay.com
ingezonden mededeling

Is een uitvaartverzekering afsluiten verstandig?

Actueel 183 keer gelezen

Het is in Nederland niet verplicht om deze verzekering af te sluiten, dus waarom zou je? Veel mensen twijfelen aan het feit of het wel verstandig is om een uitvaartverzekering af te sluiten. Dat ligt er maar net aan hoe jouw bankrekening eruit ziet...

Het kost een hoop geld...
Een begrafenis of crematie kost een hoop geld, maar wellicht wist je dat al. Je bent al snel tussen de € 7500,- en € 10.000,- kwijt en dat hebben veel mensen niet zomaar op de plank liggen. Misschien ben je nog jong en denk je dat je nog lang niet zult overlijden, maar in principe weet je het nooit! Het moment kan helaas op ieder moment aanbreken. Daarom is het verstandig om er toch nu al over na te denken. Het gevolg van wanneer jij het geld niet hebt om je uitvaart te betalen, is dat je nabestaanden ervoor zullen moeten opdraaien. Dat is ook niet een ideale situatie, toch?

Het opvangen van de kosten
Om je nabestaanden niet te laten zitten met deze kosten, kun je in ons land deze mooie verzekering afsluiten. Echter, zoals al eerder vermeld, is dat niet nodig wanneer je beschikt over genoeg geld om dit te bekostigen. Het gespaarde bedrag dat je achterlaat kunnen je nabestaanden dan gebruiken om alles rond te krijgen. Wanneer je nog moet sparen voor je uitvaart, zou je kunnen overwegen om een spaarrekening speciaal hiervoor te openen. Het kost echter wel een hoop discipline om hier in tussentijd niets vanaf te halen. Dat kan erg moeilijk zijn. Soms heb je een probleem wat geld kost en als je dat geld dan normaal gesproken niet hebt, zul je hoogstwaarschijnlijk toch neigen naar die spaarrekening die eigenlijk voor je uitvaart is bedoeld.

Wanneer je bovenstaande situatie wilt voorkomen, kun je jezelf simpelweg laten verzekeren d.m.v. een uitvaartverzekering zodat je uitvaart bekostigd kan worden. Het is een ideale oplossing en veilig voor je nabestaanden. Het zijn ook de kosten niet; je bent misschien tussen de € 5,- en € 10,- per maand kwijt en het scheelt je een hoop zorgen.

Uitvaartverzekering vergelijken
Een uitvaartverzekering vergelijken is een slimme zet wanneer je op zoek gaat naar wat voor verzekering bij jou past. Er zijn verschillende pakketten en mogelijkheden, maar één ding is zeker: wanneer je online gaat vergelijken zul je besparen! Het is tegenwoordig trouwens sowieso geen goed idee om klakkeloos jezelf aan te sluiten bij de eerste de beste verzekering. Goed vergelijken kan een flink verschil maken in wat je maandelijks kwijt zult zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws