65 jaar getrouwd, dat is briljant! | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
Foto: Wil van Balen

65 jaar getrouwd, dat is briljant!

  •   501 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Zondag 8 september was het precies 65 jaar geleden dat Huub Wijgers en Sjaan van Deutekom in het huwelijksbootje stapten.

De dag na het gezellige feest met veel muziek belde burgemeester Milène Junius aan met een grote bos bloemen in de hand. Namens het gemeentebestuur feliciteerde de burgemeester het echtpaar met deze mijlpaal. Natuurlijk vroeg de burgemeester hoe Sjaan en Huub elkaar hebben ontmoet.

De heer Wijgers: "Ik ging om met twee broers van Sjaan en zo kwam van het één het ander. Sjaan ging een keer mee met de voetbal en zo is het gekomen". En hoewel Huub erg hard kon lopen is zij daarna nooit meer bij hem weggeweest. De burgemeester luisterde daarna geïnteresseerd naar het best wel heftige oorlogsverhaal van Sjaan. Zij liep als 10-jarige helemaal van Rotterdam naar Vriezenveen in de hongerwinter.

Na de oorlogsjaren ging Huub varen en het had maar weinig gescheeld of het huwelijk was er niet van gekomen. Huub kwam namelijk op het idee om in Melbourne van boord te gaan en niet meer terug te keren. Uiteindelijk verbleef hij een heel jaar in Australië, deels voor het avontuur, deels om de dienstplicht in Nederland te ontlopen. Tijdens het 65 jarig jubileumfeest van het stel zong het Shantykoor 3x Niks daarom 'Schuit van blonde Arie'. Die ging voor zeven weken weg, maar was na zeven jaar nog niet terug. Gelukkig heeft Huub het niet zo bont gemaakt!

Op de vraag van de burgemeester hoe de bruiloft verliep, vertelt Sjaan dat het kort na de oorlog was en dat er weinig geld was om feest te vieren. Eerst woonde het echtpaar in bij de ouders van Sjaan. Daarna kregen ze een huis in Overschie. Huub was scheepstuigersbaas bij Radio Holland en had als hobby het trainen van politiehonden. Trots laat hij de certificaten zien die hij hiermee heeft behaald. Zeker de eerste jaren werden er veel uren extra gewerkt, ook om de inrichting van het huis bij elkaar te sparen. Sjaan runde het huishouden met vier kinderen, zo ging dat in die jaren. Op de vraag of zij ook hobby's heeft antwoord ze gevat "Ik had vier kinderen, dat was al hobby zat!'. Hellevoetsluis in de jaren zeventig in beeld. Er woonde al familie in Hellevoetsluis en daar kwamen Huub en Sjaan regelmatig. De huizen waren hier een stuk groter, dus de keuze was snel gemaakt. Huibs' dochter vertelt dat haar vader vroeger best streng was. Na het stappen was 23 uur thuiskomen echt de limiet. Eén minuut te laat binnen betekende het volgende weekend thuisblijven.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis http://groothellevoet.nl

Het briljanten paar heeft vier kinderen, negen kleinkinderen en inmiddels horen er ook 'een stuk of elf' – zoals Sjaan zegt - achterkleinkinderen bij de familie. Een hechte familie zoals Huub zegt, "er wordt goed voor ons gezorgd".


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>