Afbeelding
Foto: Wilko Smit

Hockeysters HC Voorne hopen op een wonder

Sport 299 keer gelezen

Rijpwetering- De hockeysters van HC Voorne hebben in Rijpwetering een 6-3 (1-0, 3-1, 0-1, 2-1) nederlaag geleden tegen Alkemade. De Hellevoetsen mogen op een wonder hopen om de derde klasse te overleven.

Spijkenisse was superbelangrijk, maar bij 1-1 gingen we fullpress in de fout waardoor we met 1-2 verloren en we hadden gehoopt de drie punten bij Alkemade op te halen’’, hield coach Henry Penders de hoop vooraf levend op een positief resultaat. ‘’Nu we hebben verloren is het gat op Wateringse Veld vijf punten waardoor het wel heel moeilijk gaat worden om in de derde klasse te blijven. Maar ondanks het zware programma wat ons te wachten staat, geven we het met z’n allen niet op.’’ HC Voorne kwam door een getelefoneerde counter in het eerste kwart met 1-0 achter, maar in het tweede kwart veerde de HC op toen Chayenne van Rossen de gelijkmaker produceerde: 1-1. Nog in hetzelfde kwart liep Alkemade uit naar 4-1. ‘’We drongen in het gelijkmakende derde kwart weer aan, kregen een strafbal mee waaruit Amber Moerland de 4-2 scoorde. We voelden dat de aansluitingstreffer eraan zat te komen, maar begin vierde kwart kregen we een onterechte strafbal tegen. Met 5-2 achter wisten we nog wel de 5-3 (A-juniore Marit van Kooten-Niekerk, DR) te maken, maar toen was het al over. Het wilde niet. Alkemade speelde het goed met een harde inspeelpass en was heel snel in de omschakeling. We konden hen nog wel pareren, maar het is niet goed genoeg gebleken.’’

HC Voorne: Daphne Vroegh; Myke Grijzenhout, Amber Moerland, Jada Dreischor, Linsay Släter; Femke Smit, Daisy Boers, Juliette van den Berg; Julia de Groot, Sanne Moerland, Chayenne van Rossen. Caitlin Alves, Floor de Vos en Marit van Kooten-Niekerk, Naomi Kluijtmans kwamen ook in actie.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws