Afbeelding

Spivo DS1 overmeestert koploper in eigen huis

Sport 346 keer gelezen

Spijkenisse - Het was een zinderende strijd toen Spivo DS1 de koploper van de competitie, Donkisjot DS2 ontmoette in hun eigen Den Oert. Met de herinnering aan een matige prestatie in de vorige ontmoeting, stond Spivo vastberaden op het veld, met de focus op het behalen van cruciale punten voor promotie naar de 2e divisie.

De eerste set begon met een aaneenschakeling van fouten en prachtige punten, waarbij beide teams gelijk op gingen. Ondanks te veel gemaakte servicefouten aan de kant van Spivo, wisten de dames een voorsprong te nemen. Een dubbele wissel bracht de stand van 16-21 naar een zenuwslopend setpunt van 24-23 voor Spivo. Lange rally’s, harde aanvallen en slimme plaatsballen van Donkisjot resulteerden echter in een teleurstellend einde van de set, met een score van 24-26 in het voordeel van de koploper.

De tweede set werd gekenmerkt door een mix van goede serviceseries, prachtige aanvallen en sterke blokpunten. Na een kleine achterstand kwam Spivo goed terug, mede dankzij een mooie service serie van Sabine van der Kuil. Ondanks een tegenstoot van Donkisjot, brachten tactische time-outs en enkele wissels Spivo terug in de race, met een overwinning van 25-19.

De derde set was erg spannend, met een gelijkopgaande strijd tot het einde. Spivo wist een kleine voorsprong te nemen, maar Donkisjot vocht terug tot een gelijke stand van 24-24. Een tactische bal van Raisa Dragiç gevolgd door een killblok van Alicia Mijnans, bracht uiteindelijk de beslissing in het voordeel van Spivo, met een score van 26-24.

In de vierde set liet Spivo zien dat ze de wedstrijd onder controle had, met een goede voorsprong. Sterk serveren, solide passing en verdediging, en nauwkeurige setjes brachten Spivo op de rand van de overwinning. Ondanks het goede spel van Donkisjot, slaagde Spivo erin om de set met 25-22 te winnen, met een beslissende serviceace van Willianne Tigelaar en een scherpe service van Jennifer van Twist, gevolgd door een verpletterende aanval van Alicia Mijnans.

De overwinning van Spivo DS1 toonde aan dat met slim trainen, het uitvoeren van tactieken, teamspel en overtuiging, dit team in staat is om hele mooie prestaties neer te zetten. Met nog twee spannende wedstrijden voor de boeg waaronder directe concurrent Volley Tilburg DS3, staat Spivo voor de uitdaging om hard te blijven werken voor promotie.

Het publiek en Spivootje worden bedankt voor hun steun, en de volgende wedstrijd staat gepland op donderdagavond 4 april in Tilburg. De laatste thuiswedstrijd vindt plaats op 13 april, waarna het Spivo-feest zal plaatsvinden. Iedereen is van harte welkom om te komen genieten van deze bijzondere gelegenheid.