Afbeelding
Foto: Anastasia Schnocks

Nieuwenhoorn (vr) laat hekkensluiter kansloos

Sport 266 keer gelezen

Nieuwenhoorn - De vrouwen van Nieuwenhoorn hebben de inhaalwedstrijd tegen DGBC met een 4-2 (2-1) overwinning afgesloten. De equipe van Patrick Lagerwaard en Jorit Hoezen bezet de derde plaats in de vierde klasse.

Nieuwenhoorn en de nog puntloze club uit Oude Tonge wogen in de eerste helft goed tegen elkaar op. Nadine Pietersz won een duel en scoorde vervolgens de openingstreffer: 1-0. DBGC kwam nog voor de thee op gelijke hoogte: 1-1. Doelvrouw Emma van den Bergh kreeg bij een actie de bal op haar hoofd, voelde zich duizelig en moest zich laten vervangen door speelster Jasmijn Spaaij. Patrick Lagerwaard: ‘’Het werd toen een beetje chaotisch, was het zoeken naar het ritme.’’ Nadine Pietersz bracht haar ploeg opnieuw aan de leiding: 2-1. De bezoekers zagen toch weer kans om naast Nieuwenhoorn te komen: 2-2. De thuisclub drong vervolgens met veel druk naar voren goed aan. Na een combinatie tussen Nadine Pietersz en Rachel Benne schoot Zoë van der Veld de bal in de verre hoek: 3-2. Kelly van Heusden kreeg op een dieptepass van Nadine Pietersz een goede kans, maar de keepster drong de spits te ver naar buiten. Het zou toch nog 4-2 worden. Een verre uittrap van Jasmijn Spaaij belandde voor de voeten van Zoë van der Veld, die de bal meteen in de verre hoek joeg. Nieuwenhoorn komt op zaterdag 4 februari in actie tegen Zuidland.

Nieuwenhoorn: Emma van den Bergh; Romy Rondberg, Jasmijn Spaaij, Rosanne van der Wagt, Fabienne van den Berg; Rosalie Baas; Lieze Grootenboer, Rachel Benne, Zoë van der Veld; Nadine Pietersz, Naomi Brobbel. Suleika Schocks, Chloe Noëlle Nederlof, Marit Kwekel en Kelly van Heusden kwamen ook in actie.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Het laatste nieuws