De traditionele paardenmarkt is op Tweede Pinksterdag en trekt altijd veel bezoekers.
De traditionele paardenmarkt is op Tweede Pinksterdag en trekt altijd veel bezoekers. Foto: Foto-OK.nl

Volop activiteiten tijdens Heenvlietse Paardenmarkt

Algemeen 611 keer gelezen

Heenvliet - Het komende Pinksterweekend staat Heenvliet weer in het teken van de Paardenmarkt. Burgemeester Van Oosten opent vrijdagavond om 19.00 uur de kermis op het evenemententerrein.

Traditiegetrouw gaat er aan de opening een optocht onder leiding van TOGIDO vooraf. En uiteraard ontbreken de kunstmarkt, de paarden- en de jaarmarkt niet. Daarnaast kunnen bezoekers ook dit jaar weer genieten van oldtimers en diverse demonstraties. Er zijn veel bekende activiteiten, maar er zijn ook een paar nieuwe, misschien onbekende programmaonderdelen.

Veel muziek
Deze editie van de Paardenmarkt wordt gekenmerkt door veel muzikale optredens. Dat begint op vrijdagavond al met een concert van TOGIDO op de Markt en de diverse DJ’s in zowel de kleine als de grote tent. Ook Frank van Etten en Dixieland Orkest verzorgen in de kleine tent een optreden. De zaterdagmiddag is de grote tent het domein van de shantykoren. In de avond treden de Bijtels op. Jacka and Frieds, the Cappuccino’s en Lange Frans vermaken dan de bezoekers in de kleine tent. De muzikale invulling op zondag in de kleine tent wordt verzorgd door Playlist, Hazes, Andrew Dean en Eye Catcher. Uncle Fester en Anderkovver doen dit in de grote tent.  Op de laatste dag van het evenement is er in de grote tent muziek van Peter Loree en Menzo Kortland, terwijl Playlist, Amazing Stroopwafels en Karel Lokaas optreden in de kleine feesttent. Uiteraard zijn er ook looporkesten die zich laten horen en zien.

MicroPulling
Gaat Oudenhoorn tijdens de Tractor Pulling voor de grote wagens, Heenvliet houdt het bescheiden met MicroPulling. Het zelfde principe maar dan op schaal 1:10. Deze kleine trucks moeten net als hun grote neven een sleepwagen zo ver mogelijk over de baan zien te verplaatsen. Op de Verdouwenhoeck wordt een wedstrijdbaanaangelegd.

Hobby Horses
In Finland is het inmiddels een hele rage, maar ook in Nederland zie ze je steeds vaker: stokpaardjes. Ook tijdens de Paardenmarkt laten de stokpaardrijders zich zien.

Hobby Horse, zoals het genoemd wordt, is voor iedereen die wil paardrijden maar geen paard wil aanschaffen. Op de Korte Welleweg zijn er tussen 13.00 en 16.00 uur uur zowel dressuurwedstrijden als springwedstrijden te zien. Van te voren dient er ingeschreven te worden voor deelname aan het springen of de dressuur. Op de site van de Paardenmarkt komt een QR code te staan om vooraf in te kunnen schrijven.

Bereikbaarheid
Vanwege de diverse activiteiten is Heenvliet gedurende de Pinksterdagen voor een groot deel afgesloten voor het verkeer. Parkeren kan op het parkeerterrein Bernisse Oost. Voor € 3,00 parkeert u uw auto en heeft u vervoer van en naar het dorp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie