Afbeelding
Wil van Balen

Aankoop woningen in Brielle door gemeentelijk Woonbedrijf Voorne aan Zee

Algemeen 432 keer gelezen

Brielle - De gemeenteraad van Voorne aan Zee nam donderdagavond 18 april een positief besluit over de overname van bijna 300 woningen van woningcorporatie Hef Wonen. De woningen worden overgenomen door het gemeentelijk Woonbedrijf Voorne aan Zee. De overige woningen van het totaal aantal van 747 woningen, 2 bedrijfsruimtes en 13 parkeerplaatsen in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal worden overgenomen door Stichting Maasdelta Groep te Spijkenisse en Woningstichting Ressort Wonen te Rozenburg.

Hef Wonen verkoopt de woningen omdat zij zich vooral wil richten op de regio Rotterdam. Brielle, Vierpolders en Zwartewaal vallen buiten dit gebied. Wethouders Daan van Orselen (Woonbedrijf) en Aart Jan Spoon (wonen) zijn heel blij met het besluit van de gemeenteraad: “Door de verkoop aan het Woonbedrijf, Maasdelta en Ressort Wonen blijven de woningen beschikbaar voor sociale verhuur.”

De verwachting is dat de woningen halverwege dit jaar worden overgedragen. Voor de huurders van de woningen verandert er niet veel. Zij kunnen hun woning na de overdracht natuurlijk blijven bewonen. De huurovereenkomst en hun rechten en plichten blijven hetzelfde. Het Woonbedrijf gaat de woningen goed onderhouden en op termijn verduurzamen, zodat de woningen energiezuiniger en comfortabeler worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws