Kees fotografeert het liefst mooie vrachtwagens die voorbij komen. Foto: Wil van Balen
Kees fotografeert het liefst mooie vrachtwagens die voorbij komen. Foto: Wil van Balen Foto: Wil van Balen

Wie is toch die man bij ‘het melkpak’ ?

Algemeen 1.271 keer gelezen

Hellevoetsluis – Rond de kruising bij ‘het melkpak’ is Kees Roos ondertussen een bekende verschijning. Veel mensen vragen zich af, wat doet hij daar nou? Gewapend met zijn mobiele telefoon fotografeert hij de mooiste vrachtwagens die langs rijden. En dat doet hij zeker niet slecht. De foto’s die Kees maakt zijn stuk voor stuk juweeltjes en hij fotografeert niet alleen vrachtwagens.

Het leven van Kees ging niet altijd over rozen. Dat is de grootste reden dat Kees niet meer thuis kan wonen. Hij woont nu zo’n 4 jaar bij zorginstelling Antes. Woonbegeleidster Bianca ziet op weg naar haar werk Kees vaak al bezig. “Dan zie ik Kees op zijn hurken in het gras zitten om iets moois te fotograferen. De foto’s die hij maakt zijn echt heel goed. Hij heeft er echt kijk op. Hij maakt niet alleen foto’s van vrachtwagens maar maakt ook prachtige natuurfoto’s.”

Kees vertelt met zichtbaar plezier over de ontmoetingen die hij door het fotograferen meemaakt. “Er komen vaak auto’s langs, die naar me toeteren en zwaaien en fietsers stappen af om even een praatje te maken. Van de week stond ik bij de brug te fotograferen toen er een hele mooie vrachtwagen langs kwam. Die chauffeur stopt en komt naar me toe. Hij vraagt aan mij nog: “Sta ik er mooi op?” Hij zette zijn vrachtwagen midden op de rijbaan voor me stil zodat ik een foto van de mooie voorkant kon nemen. Er ontstond een hele file en de automobilisten begonnen natuurlijk te toeteren. De vrachtwagenchauffeur draaide zich om en gebaart om stilte. De contacten zijn allemaal zo leuk. 

Ik kan me ook een hele hete zomer herinneren. Ik zat op een muurtje een beetje uit te puffen. Er komt ineens een mevrouw naar me toe wandelen. De mevrouw zegt: ‘Meneer u heeft het wel warm zeker?’. Ze deed haar tas open, pakt een bakje ijs uit haar tas met een lepel erbij en ze zegt: ‘Doei ik ga weer.’ 

In de tijd dat er aan de oever van het kanaal nieuwe palen geplaatst werden, ging ik regelmatig langs. Ik sta dan foto’s te maken en word gewoon door die werkmannen op dat schip gevraagd. Dan krijg ik nog een kopje koffie erbij ook. Bij de brandweeroefeningen ga ik ook altijd kijken en foto’s maken. Dan krijg ik al die mannen in vol ornaat voor die brandweerauto’s voor mijn camera. Nog zoiets, laatst zag ik een glazenwasser aan het werk met een hoogwerker. Dat leek me nou leuk. Ik stap er dan gewoon op af en ik zeg: dat zou ik nou ook wel eens willen op die hoogte een fotootje maken. En voor ik het weet sta ik in een bakje op 34 meter hoogte foto’s te maken. Ik word zo langzamerhand meer berucht dan beroemd.”

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie