’Veilig op Weg! Blijf uit de dodehoek’ is het grootste dode hoek lesprogramma in Nederland en uniek in Europa
’Veilig op Weg! Blijf uit de dodehoek’ is het grootste dode hoek lesprogramma in Nederland en uniek in Europa

Leerlingen van OBS ‘t Want volgen les in verkeersveiligheid

Algemeen 367 keer gelezen

Zwartewaal - Leerlingen van OBS ’t Want hebben het lesprogramma ‘Veilig op Weg! Blijf uit de dodehoek’ gevolgd, om kennis te maken met de gevarenzones rondom een vrachtwagen. 

Het programma werd verzorgd door Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) en is er op gericht kinderen bewust te maken over de gevaren van grote voertuigen. Instructeur en vrachtwagenchauffeur Corina Hamer van TLN gaf de kinderen handige tips mee: ‘Blijf rechts en probeer altijd ruim achter de grote voertuigen te blijven’, vertelde ze de leerlingen. ‘Dat is nodig omdat vanuit de cabine niet alles te zien is achter het stuur. Houd daarom minstens drie meter afstand tot de vrachtwagen.’ 

Met de training wil TLN en VVN kinderen bewust maken van de gevaren van de dode hoek. Kinderen mogen zelf ook plaatsnemen in de cabine om het beperkte zichtveld te ervaren. Spiegels en camera’s maken de dode hoeken kleiner, maar lossen het probleem niet helemaal op. Daarom is voorlichting van levensbelang, vooral voor jonge verkeersdeelnemers. Instructeur Corina geeft de kinderen daarom advies waar ze goed zichtbaar zijn voor de vrachtwagenchauffeur en hoe ze het beste kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. 

Uniek lesproject
’Veilig op Weg! Blijf uit de dodehoek’ is het grootste dode hoek lesprogramma in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo’n 1500 basisscholen bezocht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws