Afbeelding

“VOORbeeld voor kringloopwinkel Het Goede Doel”

Algemeen 618 keer gelezen

Spijkenisse - Halverwege dit jaar heeft kringloopwinkel “Het Goede Doel”, dat gevestigd is aan de Lisstraat 86-94 in Spijkenisse-Noord, zijn 25-jarig jubileum gevierd. Wat oorspronkelijk voortkwam uit de drie inloophuizen Kernpunt, Dorsvloer en ‘t Koffiehoekje van de Gereformeerde Kerk van Spijkenisse, is uitgegroeid tot een regionaal begrip. Men komt van heinde en ver om te struinen tussen de spullen in de kringloopwinkel die een extra kans verdienen in andermans bezit.

Met een groep van totaal 32 vrijwilligers worden de deuren wekelijks op dinsdag, donderdag en zaterdag geopend voor publiek. De kringloopwinkel dankt zijn naam aan de goede doelen, die met de opbrengst van de verkoop van spullen worden gesteund.

De genoemde inloophuizen worden ondersteund en alle overige opbrengsten gaan naar goede doelen die de vrijwilligers zelf met elkaar kiezen. Stichting Dierenlot, Truckrun Spijkenisse, Nationale Ouderenfonds, Kika, Parkinson NL en Het Vergeten Kind zijn voorbeelden van gekozen goede doelen.

Politieke partij VOOR Nissewaard heeft haar eigen aanmoedigingstrofee, het VOORbeeld, die zij uitreiken aan Nissewaarders, instellingen en organisaties binnen de gemeente die een buitengewone, sociaal maatschappelijke prestatie hebben geleverd voor de samenleving. Helemaal terecht dus dat bestuurder René Huijer van Het Goede Doel uit handen van raadsleden Esther Mensink en Stephan van Uden (VOOR Nissewaard) het VOORbeeld overhandigd kreeg. En ook hoe toevallig dat de uitreiking op Nationale Vrijwilligersdag was.

“Hiermee benadrukken wij hoe belangrijk het is, dat maatschappelijke en sociaal betrokken organisaties bestaan. En ook hier weer de waardering voor de tomeloze inzet van de vrijwilligers”, aldus Stephan van Uden. René was zichtbaar en aangenaam verrast. Het aanwezige team werd erbij gehaald. “Mooi dat we zo gewaardeerd worden. Dank daarvoor. En we blijven nog lang doorgaan met onze activiteiten”.

Mocht je meer willen weten over “Het Goede Doel”? Kijk dan ook op www.kringloopwinkelhetgoededoel.nl Daar kun je ook reageren als je vrijwilliger wilt worden.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws