Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Vijfde editie van bewonersdag Hekelingen

Algemeen 956 keer gelezen

Hekelingen - Op 23 september vindt de vijfde editie van de bewonersdag in Hekelingen plaats. Oude en nieuwe Hekelingers komen hier samen om elkaar én hun dorp beter te leren kennen.

Iedere vijf jaar wordt er een reünie georganiseerd in het Dorpshuis in Hekelingen. Tijdens de eerste editie in 2003 ging het enkel om een reünie, maar het wordt tegenwoordig ook wel bewonersdag genoemd. Het is namelijk niet alleen voor oude bewoners, maar zeker ook voor de nieuwe bewoners van Hekelingen. Het vijfkoppige bestuur van de stichting Reünie Hekelingen is samen met een aantal vrijwilligers al vanaf begin februari bezig met het organiseren van de dag, zodat alles op 23 september soepel kan verlopen.

Dorpsgevoel
Bij de vorige editie van de dag in 2018 kwamen oud-Hekelingers uit Almelo en Haarlem zelfs een kijkje nemen. Dit jaar hoopt het bestuur veel nieuwe Hekelingers te zien op de bewonersdag. ‘Hekelingen is zeker veranderd door de jaren heen. Er zijn veel nieuwe Hekelingers in het dorp komen wonen en hen willen we zeker ook bij de bewonersdag betrekken. Nieuwe herinneringen maken en oude verhalen ophalen staat op 23 september centraal. Zo houden we het dorpsgevoel levend’, vertelt bestuurslid Kees van de stichting Reünie Hekelingen.

Activiteiten
De dag gaat om 12.00 uur van start en duurt tot 18.00 uur. Burgemeester Foort van Oosten komt de bewonersdag officieel openen met een toespraak. Gedurende de dag worden oude foto’s en films tentoongesteld in het Dorpshuis én in de kerk. ‘Voor nieuwe bewoners is het leuk om te zien hoe hun huis er zo lang geleden uitzag en wat de geschiedenis ervan is.’ Daarnaast zijn er hapjes en drankjes zoals de Hollandse stroopwafels geregeld en wordt de kennis van de Hekelingers getest tijdens een quiz met allerlei vragen over het dorp. De muziek wordt de gehele middag verzorgd door een DJ uit het dorp zelf: DaJoMaParty

Welkom
Dit jaar is er ook rekening gehouden met activiteiten speciaal voor kinderen. Zo is er een kleurwedstrijd georganiseerd, zijn er oud-Hollandse spelletjes te spelen, is er een springkussen en zijn er zelfs glittertattoo’s. Het bestuur kijkt uit naar een mooie dag op 23 september: ‘We hebben er zin in en we zijn heel benieuwd hoeveel mensen een kijkje komen nemen. Het zou natuurlijk fijn zijn als het weer een beetje mee zit.’ Alle Hekelingers hebben een flyer in de brievenbus ontvangen over de bewonersdag, maar iedereen is deze dag welkom om de historie van Hekelingen en diverse activiteiten te komen bewonderen.

Het laatste nieuws