Grote vreugde bij de winnaars.
Grote vreugde bij de winnaars. Foto: Foto-OK.nl

Schoolvoetbal bij GHVV’13 groot succes

Algemeen 365 keer gelezen

Geervliet - Ongeveer 140 kinderen, verdeeld over 17 teams van basisscholen uit de voormalige gemeente Bernisse, deden op woensdag 24 mei mee aan een schoolvoetbaltoernooi.

Dit toernooi wordt al sinds een flink aantal jaren georganiseerd door basisscholen in samenwerking met lokale voetbalverenigingen. Nu was het de buurt aan GHVV’13 in Geervliet.

De deelnemende scholen waren: De Ravelinde uit Heenvliet, de Markenburg uit Geervliet, de Vliegert uit Abbenbroek en de Vlasbloem en de Aanwas uit Zuidland.

De spelertjes speelden in verschillende poules op leeftijd, vanaf groep vijf. De jongere kinderen, de gemengde teams en de meiden speelden op een half veld (zeven tegen zeven) en de jongens van groep zeven en acht speelden op een heel veld (elf tegen elf). Veel publiek kwam kijken om de kinderen aan te moedigen en een aantal ouders hielp mee met de begeleiding van de teams. De scheidsrechters waren jonge spelers van voetbalvereniging GHVV’13. Ook enkele leerkrachten van de Ravelinde spongen bij achter de bar. De sfeer was heel uitbundig en gezellig. Zoals wethouder Hamerslag zei: ‘Het leukste voetbaltoernooi van Nissewaard!’ Iedereen, ook de kinderen zonder voetbalervaring, konden meedoen en speelden gemengd met klasgenootjes die wel ervaring hadden.

Rond zes uur werden de winnaars van het toernooi uitgeroepen door wethouder Martijn Hamerslag. Grote winnaar was de Vlasbloem uit Zuidland die er met de eerste, tweede en derde prijs vandoor ging. Ter afsluiting was er nog een barbecue voor de kinderen en vrijwilligers die dat wilden.