Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

NK Tegelwippen voor meer groen

Algemeen 490 keer gelezen

Spijkenisse – Op dinsdag 21 maart gaven de wethouders Jan-Willem Mijnans en Chris Hottentot het startsein voor het NK Tegelwippen in Nissewaard. Het is een landelijk project waar alle gemeenten in Nederland aan mee kunnen doen. Tegels vervangen door meer groen is het doel van deze actie. De gemeente met de meest verwijderde tegels wint de editie 2023.

De gemeente Nissewaard zet zich in om bewoners, scholen, woningcoöperaties, bedrijven en ondernemers zo veel mogelijk te stimuleren en te helpen om de buitenruimte zo klimaatbestendig mogelijk in te richten.

Met de opwarming van de aarde hebben we steeds meer met extreme weersomstandigheden zoals hitte en wateroverlast te maken. 

Tegels houden warmte langer vast en voeren hemelwater bij heftige buien niet goed af. Op de openbare weg leidt zo’n afwateringsprobleem tot overbelasting van het riool.  Tuinen en openbare gebieden met veel groen helpen deze problemen te voorkomen of verminderen.  Ook de dieren zoals egels, vlinders en insecten varen er wel bij.

De gemeente biedt bewoners hulp bij het verwijderen van tegels en het aanbrengen van beplanting in tuinen. 

Met het project Sportlaanrenovatie wipt de gemeente zelf al zo’n 15000 tegels.

Met die ambitie gaat Nissewaard hoog scoren op de ladder van het NK tegelwippen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws