Wethouder Hamerslag bakte ze bruin
Wethouder Hamerslag bakte ze bruin Foto: Foto-ok.nl

Pannenkoekdag in het Hart van Groenewoud

Algemeen 543 keer gelezen

Spijkenisse – Op 17 maart vierden de bewoners van Careyn Hart van Groenewoud samen met wethouder Hamerslag en de kleuters van basisschool de Marimba de Nationale Pannenkoekdag. 

Als ze je ‘pannenkoek’ noemen dan heb je wellicht toch iets niet goed gedaan. Wanneer ze je een pannenkoek aanbieden dan kan je maar beter meteen ‘ja’ zeggen. Dat deden de bewoners van Hart van Groenewoud in ieder geval wel waar zij zich de zoete lekkernij in brasserie Kastanjerie goed lieten smaken. Pannenkoeken met zorg gebakken door wethouder Hamerslag met ondersteuning van de jonge hulpkoks van basisschool de Marimba.

Pannenkoekdag vindt zijn historische oorsprong als afsluiting van de 40 dagen durende vastentijd. In die periode mocht men geen eieren, melk en vetten eten wat nu juist de belangrijkste bestanddelen van de pannenkoek zijn. Daarom aten de mensen vroeger traditioneel pannenkoeken na de vastentijd.

Ook op de psycho-geriatrische afdeling brachten de jonge bakkers met de hulpmoeders hun pannenkoeken. Basisschool de Marimba zoekt voor hun jongere leerlingen bewust het contact met ouderen. De koppeling in de vorm van voorlezen, samen spelletjes doen levert veel saamhorigheid en begrip voor elkaar op.

Pannenkoekdag, een mooie traditie die ieder jaar mag terugkeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws