Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Volgend jaar oktober is nieuwe AH Heenvliet klaar

Algemeen 1.797 keer gelezen

Heenvliet - Het heeft ruim 14 jaar geduurd, maar de eerste palen voor het nieuwe boodschappencentrum in Heenvliet zitten nu in de grond.

Twintig jaar geleden zat de AH nog op de Markt. ‘In 1999 betrokken we ons nieuwe pand, waar we een paar jaar later 2000m2 aan toegevoegd hebben’, vertelt Ad Bevaart. Hij had het idee om naast de klantaantrekkende winkel, wat een supermarkt is, ook moodwinkels samen te brengen. ‘Zo blijven kleine winkels als een bakker, een slager of een kaasboer voor een dorp behouden.’ Bij het boodschappencentrum in Heenvliet zitten daarnaast ook een slijterij en een drogist. Alles wat de klant nodig heeft, is bij elkaar onder één dak te vinden.

De huidige supermarkt heeft een groot aanbod en trekt veel klanten, maar ook de andere winkels worden goed bezocht. Voor het boodschappencentrum is ook een ruime parkeerplaats met 100 plaatsen. Het feit dat het met name aan het eind van de week druk is, brengt met zich mee dat er ook veel producten aangevoerd moeten worden. ‘Juist die aanvoer met vrachtwagens levert problemen op in een kleine kern.’ De verkeersstromen nemen niet alleen toe, ook de vrachtwagens worden groter. ‘Hierdoor ontstaat er overlast, zeker als een vrachtwagen de boel vastzet. Die overlast wil je als ondernemer niet op je geweten hebben.’

Vanuit de voormalige gemeente Bernisse werd al eens gevraagd of Ad misschien langs de Groene Kruisweg zou willen bouwen, maar dat was destijds te vroeg. Hij had net de verbouwing op de huidige locatie achter de rug. Na de brand bij Rijwielhandel Leensvaart, waardoor ook hij op zoek moest naar een nieuw pand, werd de stap gezet tot ontwikkeling van de voormalige trainingsvelden. ‘Ook de artsen zaten op dat moment in een noodpand en door gezamenlijk op te trekken, was er veel mogelijk. Met de opbrengst van de velden, konden ook de twee voetbalclubs fuseren.’ De voetbalclub heeft inmiddels een nieuw clubhuis betrokken, de huisartsen en de rijwielhandel hebben een nieuw pand en nu is het de beurt aan het boodschappencentrum. De eerste officiële paal werd door Ad’s dochter Fleur geslagen, bijgestaan door haar broers Tijn en Gijs. De wethouders Hamerslag en Hottentot keken toe.

Volgend jaar oktober moet het boodschappencentrum klaar zijn. Voor de indeling van de AH heeft Ad Bevaart een kijkje genomen bij een proefwinkel in Pijnacker. ‘Ze draaien daar een pilot met voornamelijk zelfscan kassa’s en één gewone kassa. Ik heb nu een combinatie van gewone kassa’s en zelfscankassa’s en dat blijft ook zo’, verzekert hij. ‘Wel komen er meer zelfscanmogelijkheden omdat daar vraag naar is.’ Enkel zelfscankassa’s ziet Ad nog niet gebeuren, of AH moet daar in de formule voor kiezen. ‘Maar als dat verandert, is het wel een kwestie van een paar jaar. Het gebeurt niet van het één op het andere moment.’

Afbeelding
Afbeelding