60 jaar getrouwd echtpaar Cor en Lena de Werker met burgemeester Junius
60 jaar getrouwd echtpaar Cor en Lena de Werker met burgemeester Junius Foto: Wil van Balen

‘We hebben heel wat kilometers gefietst’

Algemeen 649 keer gelezen

Hellevoetsluis - Woensdag 21 september, werd het echtpaar De Werker, letterlijk in de bloemen gezet. Zij vierden deze dag hun diamanten bruiloft. In hun woning aan het Dibbetzplantsoen, was het een gezellig samenzijn met twee zoons en schoondochter.

Door Petra Vangerven

Milène Junius, de burgermeester van Hellevoetsluis, kwam bij Cor en Lena de Werker op bezoek met een mooie bos bloemen en daarbij de felicitaties van het gemeentebestuur van Hellevoetsluis.

Cor en Lena ontmoetten elkaar voor het eerst, tijdens de wedstrijden van gymnastiekvereniging KDO. Cor: ”We waren een jaar of 17, toen we elkaar voor het eerst zagen. Na die ontmoeting gingen we samen dansen. Ik kwam uit Brielle en Lena uit Tinte, we hebben in die tijd heel wat kilometers gefietst om met elkaar af te kunnen spreken. Op 5 december was er de Maskerade in Brielle, die dag was de eerste dag, dat ik Lena mee naar huis mocht nemen. In 1962 zijn we getrouwd in het oude gemeentehuis van Rockanje.”

Het echtpaar woont nu al vele jaren, naar volle tevredenheid aan het Dibbetzplantsoen. Hun drie kinderen (een dochter en twee zoons), hebben er een heerlijke jeugd gehad. Cor werkte ruim 40 jaar bij de Provinciale Waterstaat. Hij kon daar nog smakelijk over vertellen. “Ik heb alle ontwikkelingen zien langskomen in het havengebied. De ontgronding in Rozenburg en Heenvliet en de verdwijning van het dorpje Nieuwesluis. In de jaren vóór de bouw van de Haringvlietdam, was het soms ook erg spannend werk. Ik herinner me, dat de Oostkade flink onder water kwam. De vloedplanken moesten voor de deuren maar toen het water nog verder steeg, moesten er zelfs vloedplanken voor de ramen.”

Cor en Lena zijn ruim 40 jaar actief geweest als vrijwilliger bij KDO. Beiden zijn zelfs jaren bestuurslid geweest van de vereniging. Cor is zelfs erelid van de vereniging. Lena turnde zelf en regelde het jureren bij wedstrijden. “In die tijd was KDO een heel grote vereniging”, vertelt Cor, “we hadden ruim 1500 leden”.

Een klein dorpje in Oostenrijk neemt wel een heel speciaal plaatsje in, in het hart van Cor en Lena. Cor: “In Gasthof Rose in Vorderhornbach zijn we kind aan huis. We komen daar al ruim 40 jaar. In het begin met de kinderen en later met de hele familie. In de zomer gingen we fietsen langs de Lech en in de winter skiën. Jongste zoon Alex vulde aan: ”De groep werd steeds groter. Iedere kerst kwam de familie bij elkaar voor de kerstdagen. Hoe meer nichtjes en neefjes, hoe meer pret.”

Echtpaar de Werker, is nog steeds erg gelukkig samen. Een kleindochter verwoorde het in een mooie zin op haar felicitatiekaart: Jullie liefde is een voorbeeld voor ons allemaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws