Susan en Corrie zijn iedere derde dinsdag van de maand in het SMC beschikbaar voor informatie.
Susan en Corrie zijn iedere derde dinsdag van de maand in het SMC beschikbaar voor informatie. Foto: Madeleine de Haas.

Informatieavond voor borstkankerpatiënten

Algemeen 354 keer gelezen

Spijkenisse - Op 4 oktober organiseert Corrie Koole een informatieavond voor borstkankerpatiënten, lotgenoten en naasten in het Spijkenisse Medisch Centrum.

Corrie is in 2010 begonnen met het organiseren van deze avonden om de doelgroep niet alleen te voorzien van informatie, maar ook een gezellige avond te bezorgen.

Ervaringsdeskundige
De Brielse Corrie weet waar ze het over heeft. In november 2004 ontdekte ze een bult in haar linkerborst en kreeg ze na allerlei onderzoeken te horen dat ze een agressieve (snelgroeiende vorm) borstkanker had. ‘Na allerlei onderzoeken werd de borst geamputeerd en kreeg ik chemotherapie gevolgd door oedeemtherapie. Die laatste therapie heb ik nu steeds om de twee weken. Ook kreeg ik hormoontherapie.’ In 2006 werd er een borstreconstructie uitgevoerd gevolgd door een tepelhof tatoeage. ‘Helaas moest ik in 2021 opnieuw geopereerd worden, vanwege een borstprothese die lekte. Die is toen vervangen.’

Borstkankervereniging
In 2009 begon Corrie als vrijwilligster bij de Borstkankervereniging Nederland. Ze kreeg een opleiding en advies over het organiseren van informatieavonden en verwendagen. ‘Superleuk om te doen.’ Daarnaast is ze iedere derde dinsdag van de maand samen met collega Susan Numans in het Spijkenisse Medisch Centrum aanwezig tijdens de inloopdag om informatie te geven over borstkanker en de patiëntenvereniging.

Informatieavond
Wilt u ook informatie hebben, kom dan naar de informatieavond op 4 oktober tussen 19.00 en 22.30 uur in het Spijkenisse Medisch Centrum. De ingang is via het spoedplein. Wel graag aanmelden via 0616764544 of cm.koole@hetnet.nl.. Voor bezoekers van de informatieavond is een uitrijkaart beschikbaar.

Er zijn tijdens de informatieavond drie gastsprekers:

Dr. F.E. (Felix) de Jongh, internist-oncoloog Borstcentrum Zuid Holland Zuid geeft informatie over Hormoontherapie. Charlotte Tuijnman, GZ psycholoog en Sandra Dieben fertiliteitsarts-seksuoloog NVVS gaan het hebben over seksuele problemen bij (borst)kanker.        

Must, HK Hilde Kloosterman, Emje BV en Janssen Huidtherapie verzorgen een modeshow. 

Daarnaast zijn er diverse standhouders voor informatie en vragen. Naast de Borstkankervereniging Nederland is er o.a. een overgangsconsulente aanwezig en kunt u informatie krijgen over huidverzorging en het aanmeten van haarwerken. Daarnaast kunt u op de avond ook terecht voor het kopen van lingerie, waaronder de Bratelle, kousen en drukkleding. Ook Inloophuis Entrada is aanwezig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws