Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

High Five Kick-Off op basisschool De Branding

Algemeen 234 keer gelezen

Spijkenisse - Wethouder Wouter Struijk opende vanochtend de High Five Kick-Off in het speciaal onderwijs op De Branding. Dit deed hij voor de klas bij groep 8. Tijdens deze kick-off promootten vrijetijdsaanbieders hun sportlessen op verschillende scholen in Nissewaard, waaronder op De Branding.

Het is half 9 geweest en de laatste kinderen druppelden binnen in de lokalen op De Branding. De laatste schooldag van de week zag er vandaag echter iets anders uit: vrijetijdsaanbieders lieten de kinderen vandaag kennismaken met hun sporten met behulp van clinics. Zo konden de leerlingen kijken of ze de sporten leuk vinden en zich wilden aanmelden bij een van de verenigingen. Het is het derde jaar dat de High Five Kick-Off plaatsvond op De Branding, met de sporten karate van Kyokushin Fight Academy, dans van Dansstudio KP en cheerleaden van Wyanet Scouts Cheerleaders.

Lagere drempel
Het initiatief High Five is opgericht om onder andere de drempel om het aanmelden bij een vereniging lager te maken, vertelde Struijk. Hij vertelde dat het belangrijk is dat kinderen met allerlei dingen in aanraking komen en zo nieuwe dingen ervaren en zien. Met deze kick-off kwamen de scholen en verenigingen in Nissewaard met elkaar in contact. Iedere leerling kreeg na afloop een gevulde goodiebag met het High Five logo erop. Dit weekend vindt de High Five Kick-Off plaats bij verschillende sportaanbieders in Nissewaard. Iedereen is hier welkom. 

Afbeelding