Boerenrommelmarkt aan Duindijk trekt publiek van heinde en verre | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
De verkopers bij de 'sprookjeskraam' waren verkleed als sprookjesfiguren, maar het was sowieso een sprookje als je tussen het aanbod vond wat je zocht...(Foto: Jos Uijtdehaage).
De verkopers bij de 'sprookjeskraam' waren verkleed als sprookjesfiguren, maar het was sowieso een sprookje als je tussen het aanbod vond wat je zocht...(Foto: Jos Uijtdehaage). (Foto: Jos Uijtdehaage)

Boerenrommelmarkt aan Duindijk trekt publiek van heinde en verre

  •   166 keer gelezen   Actueel

Rockanje – De Boerenrommelmarkt op de stee van de familie Arkenbout aan de Duindijk trok afgelopen zaterdag weer veel publiek. En een bezoekje was ook de moeite waard, want naast oude spulletjes en snuisterijen, het resultaat van een jaar lang 'sparen en opslaan', was er weer veel te zien.

Wat te denken van de fraaie stokoude old-timers, waaronder een Bentley en een Jaguar, die stonden te pronken op het grasland voor de boerderij? Je kon de oude wagens niet bereiken zonder eerst langs de rij oude, fraai opgepoetste trekkers te lopen. En bij de entree naar de grasweide was je dan al de glimmende oude brommers, Zündapps, Kreidlers en Puchjes, gepasseerd.

Vogeltjesdans
Boerenmuziek mag je het niet noemen, want was is nou boerenmuziek? Maar het aanbod aan meezingers en smartlappen van André Hazes (onder meer 'De Vlieger') was hoog. En een enkeling (onder wie een boomlange man met een rode kaboutermuts op en de naam 'Kees' op een T-shirt waarop onder meer muzieknoten waren geborduurd) liet zich ook tot een paar door de Vogeltjesdans geïnspireerde danspasjes verleiden. En als de DJ geen plaatjes draaide, dan zong het Flakkees Piratenkoor, stoer uitgedost in piratenkledij, wel meezingers als 'Lang leve de lol'.

Rommel
Rommel te over in de vele kraampjes. Maar ook hier geldt weer: wat is rommel? Wat de een bij het grof vuil zet, is voor de ander goud waard. Twee melkbussen met op de ene het opschrift 'Boer zoekt vrouw' en op de andere 'twee zijn ook goed…' Niet iedereen koopt ze, maar ze ontlokten wel aan bijna iedereen een glimlach.

Streekproducten
Veel animo was er wel voor de verse streekproducten die te koop waren. Van aardappels, groente en fruit en walnoten (!), tot aan ambachtelijke boerenkaas en verse worst. Ook bakker Klok deed met zijn verkoopwagen goede zaken. De aardbeiensloffen voor bij de koffie waren niet aan te slepen en rond het middaguur waren de vers afgebakken broodjes, al dan niet met beleg ook een schot in de roos. En natuurlijk was de Boerenrommelmarkt de Boerenrommelmarkt niet zonder het terras, dat als vanouds was ingericht in de lommerrijke voortuin van de Arkenboutstee. De beste plekjes waren van 's morgens vroeg tot laat in de middag bezet, want 'zitten en kijken' hoort voor veel vaste bezoekers ook bij de aantrekkelijkheden van de Boerenrommelmarkt. De fans kijken nu alweer uit naar volgend jaar.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>