Ontwerp Bosch Slabbers landschapsarchitecten
Ontwerp Bosch Slabbers landschapsarchitecten Foto: Bosch Slabbers landschapsarchitecten

Sportcomplex Geervliet valt duurder uit

Actueel 401 keer gelezen

Geervliet - Het nieuwe sportcomplex in Geervliet voor voetbalvereniging GHVV '13 valt duurder uit dan begroot. Er is ruim 1,8 miljoen euro extra nodig voor de aanleg van de velden, de ontsluitingsweg en het clubgebouw.

Voornaamste oorzaken van deze tegenvaller zijn de gestegen bouwkosten, extra eisen van de provincie, de keuze voor een duurzaam en gasloos gebouw en door de aanleg van twee in plaats van één kunstgrasveld.

Die kunstgrasvelden worden voorzien van kunststof korrels, die minder milieubelastend zijn dan de huidige rubberkorrels. Het clubgebouw voldoet straks aan de allerhoogste milieunormen en wordt een bijna energie neutraal gebouw. Met al deze aspecten was tijdens de eerste ramingen van twee jaar geleden geen rekening gehouden. Wethouder Martijn Hamerslag erkent dat het niet prettig is om deze tegenvaller te moeten melden, maar het wel de realiteit is. 'De afgelopen twee jaar zijn de bouwkosten enorm gestegen en duurzaam bouwen is een van de peilers in het nieuwe coalitieakkoord. Een gasloos gebouw is nu duurder, maar levert op de langere termijn meer voordelen op. Het is een investering in de toekomst. Bovendien levert een gedeelte van de vrijgekomen locaties in de toekomst een aanzienlijk bedrag op omdat daar ontwikkelingen mogelijk worden.'

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws