Een Delfts blauw bord en een plaquette voor het 50-jarig  jubileum van BSV De Geuzen (Foto: Jos Uijtdehaage)
Een Delfts blauw bord en een plaquette voor het 50-jarig jubileum van BSV De Geuzen (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

50-jarig jubileum Brielse Schietvereniging de Geuzen

Actueel 657 keer gelezen

Brielle - De Brielse Schietvereniging De Geuzen vierde onlangs het 50-jarig jubileum in hun eigen onderkomen aan het Maarland NZ. Al ruim 40 jaar huren zij hier de sloepenloods van de gemeente Brielle. Voor die tijd hadden zij hun onderkomen op de bovenverdieping van het oude belastingkantoor.

'Bijzonder was toen dat de geluidsoverlast tegen werd gegaan met lege eierdozen op de wanden.', zo vertelt Jos Werring. Hij is secretaris en ook al ruim 38 jaar lid. Op het jubileumfeest kreeg BSV De Geuzen niet alleen uit handen van mevr. Lejeune van de KNSA een Delfts blauw bord uitgereikt, maar er was ook nog een verrassingsgeschenk van de 1 Aprilvereniging. Uit handen van Wim van Noord ontvingen ze namelijk ook nog een prachtige plaquette.

De vereniging telt momenteel ruim 150 leden, waaronder ook zo'n 20 jeugdleden. 'Jammer genoeg hebben we maar een kleine tien vrouwen die lid zijn.', zegt Jos Werring. 'En dat terwijl vrouwen veel beter kunnen schieten!'

Nieuwe leden zijn overigens van harte welkom. Er wordt getraind op de dinsdag- en vrijdagavond. Ook kan er wedstrijdgericht getraind worden. Meer informatie is te vinden op de website van de vereniging: www.bsvdegeuzen.nl of kom een keer vrijblijvend kijken.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws