Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Marinier vond thuis in Den Haag zijn diamanten liefde

Actueel 271 keer gelezen

Geervliet- Locoburgemeester Hamerslag feliciteerde vanmorgen diamanten bruidspaar Vrouwenfelder-Cliné. Vandaag is het precies 60 jaar geleden dat de 84-jarige An en 85-jarige Jan elkaar in Den Haag, waar beiden werden geboren, het ja-woord gaven.

An en Jan ontmoette elkaar destijds thuis bij de broer van An, waar toenmalig marinier Jan tijdens verlof uit Nieuw-Guinea op bezoek was. Het klikte tussen de twee en ze kregen verkering. Jan bleef nog twee jaar marinier, maar ging daarna bij verzekeringsbedrijf 'De Nederlanden van 1845' werken. Het bedrijf fuseerde in 1963 met de Nationale Levensverzekeringsbank en ging daarbij op in Nationale-Nederlanden. Door de diverse functies die meneer Vrouwenfelder bij deze werkgever vervulde, kwam de familie vanuit Den Haag in Brielle te wonen. Daarna werd verhuisd naar een koopwoning in Heenvliet en momenteel woont het diamanten paar al weer heel wat jaren in een mooie seniorenwoning in Geervliet.

Het paar kreeg drie kinderen, heeft drie kleinkinderen en leidde een actief leven: meneer Vrouwenfelder was onder andere wethouder in Heenvliet en Bernisse, trouwambtenaar en secretaris van de Stichting Paardenmarkt; mevrouw Vrouwenfelder was actief in het Centraal Actiecomité Rijnmond en de Plattelandsvrouwenvereniging. Wat zij verder zoal in zestig jaar huwelijk meemaakten, leest u volgende week in Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws