Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Zeventiende editie Spijkenisse Spark Marathon groot succes

Sport 301 keer gelezen

Spijkenisse - Meer dan 1600 mensen haalden gisteren de sportschoenen uit de kast voor de 17e editie van de Spijkenisse Spark Marathon. Voor het eerst kwamen er dit jaar deelnemers uit 27 verschillende landen naar Spijkenisse voor de marathon.

Om precies 10.30 uur werd het startschot gelost door wethouder Jeroen Postma. Langs de hele route werden de deelnemers op de zondagmorgen toegejuicht door vrienden en familie. Naast veel Nissewaarders, zijn ook de zuiderburen elk jaar goed vertegenwoordigd in Spijkenisse. Bij de voorinschrijving zaten maar liefst 105 Belgische atleten. Een ander opvallend feit is dat de dames ondervertegenwoordigd zijn bij de marathon, slechts een derde van de deelnemers is vrouw. 

Vrijwilligers
In totaal hebben 260 vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken om de 17e editie van deze marathon tot werkelijkheid te maken. ‘Er zijn natuurlijk veel mensen nodig voor de beveiliging langs het hele parcours, zonder hen konden we dit niet organiseren. We kijken terug op een mooie marathon’, aldus Leen Kok van de marathoncommissie. Bijna elke route ziet er hetzelfde uit als voorgaande jaren, behalve die van de halve marathon vanwege werkzaamheden. Naast de hele en halve marathon, konden andere fanatiekelingen ook voor de 5 of 10 kilometer gaan.

Winnaars
De winnaar van de hele marathon was Davy Stieperaere uit Wevelgem in België. De eerste dame was Olga Maas uit Den Haag. Vervolgens werd ook de halve marathon gewonnen door een Belgische deelnemer, Philip Cortvriendt uit Heverlee. De eerste dame werd hier Jennifer Elvin, uit Letterkenny in Ierland. Bij de 10 kilometer haalde Maikel Taks uit Oss de eerste plaats. Bij de vrouwen was dit Monique Verschuure uit Ierseke. Tenslotte, bij de 5 kilometer won Hidde Weersma bij de mannen en werd Kim van ‘t Verlaat eerste bij de vrouwen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws