Afbeelding
Archieffoto: Bert Spits

Bezoeker FC ’s-Gravenzande terechte (counter)winnaar tegen Nieuwenhoorn

Sport 221 keer gelezen

Hellevoetsluis - Onder slechte weersomstandigheden en daardoor met een uiterst matige opkomst van publiek, werd de strijd tussen Nieuwenhoorn en ’s-Gravenzande een wedstrijd met twee gezichten. 

Nieuwenhoorn, gesterkt door de thuiswinst tegen Poortugaal en een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen HBS, startte de wedstrijd voortvarend. Zonder een groot overwicht te creëren, wist Nieuwenhoorn in de beginfase een overwicht te realiseren. Een overwicht wat na 20 minuten resulteerde in een verdiende 1-0 stand met als doelpuntenmaker Lukas Hamann. ’s-Gravenzande, klaarblijkelijk niet echt onder de indruk van het spel van de zwart-witten, herpakte zich en kwam daarmee steeds gevaarlijker in de buurt van keeper Mike van de Wijngaart. Na ruim 30 minuten werd, zonder enige hinder van de verdediging van Nieuwenhoorn, een vrije doortocht gegund aan Sil van Ooijen die onberispelijk de 1-1 op het scorebord bracht. 

Nieuwenhoorn, met de debuterende 17-jarige Stijn Bos in de basis, herpakte zich. Behoudens een technisch fraaie uithaal van de van een blessure teruggekeerde Joey Klein die een beter lot verdiende, werd met de 1-1 de warme kleedkamer opgezocht. Na de hervatting een wat agressiever Nieuwenhoorn en een ’s-Gravenzande wat nadrukkelijk op de counter loerde. En het laatste met succes, getuige de 1-2 in de 54e minuut van wederom Sil van Ooijen. Nieuwenhoorn ging daarna nog nadrukkelijker het doel van de keeper van ’s-Gravenzande opzoeken, wat halverwege de 2e helft bijna de 2-2 opleverde. Helaas is enig geluk momenteel niet de partner van de mannen van Cesco Agterberg en Maurice Schaap. Uit een daarna scherp uitgevoerde counter van ’s-Gravenzande was het echter in de 81e minuut een wel effectief ’s-Gravenzande wat de 1-3 betekende. Moe gestreden en vooral ook rillend van de kou werden de bewoners van de Rijksstraatweg nogmaals geconfronteerd met een snel uitgevoerde counter en werd de eindstand bepaald op 1-4. 

Teleurstelling alom bij Nieuwenhoorn in een competitie die meer en meer in het teken komt te staan van afgelastingen en daardoor grote verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden. Na een bekerrondje op dinsdag 21 november in en tegen Honselersdijk staat voor zaterdag 25 november de wedstrijd DSO – Nieuwenhoorn in Zoetermeer op het programma. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen in een wedstrijd die inmiddels te boek staat als “degradatiekraker”.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws