Afbeelding
Foto: Bert Spits

Nieuwenhoorn bevindt zich in negatieve spiraal

Sport 578 keer gelezen

Naaldwijk- Nieuwenhoorn heeft na de nederlagen tegen Smitshoek en RKAVV tegen Westlandia opnieuw een tegenvaller moeten incasseren. De zwart-witten verloren op het sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk met 3-2 (1-1) en is in de Vierde divisie B afgezakt naar de gevaarlijke dertiende plaats.

‘’De ploeg heeft keihard gewerkt, maar we gaven de goals, zoals de 1-0 door het midden en de 2-1 en de 3-1 door onachtzaamheid in het meelopen en het niet doordekken te gemakkelijk weg’’, verweet assistent-trainer Maurice Schaap als team te verzaken in het verdedigen op de cruciale momenten. ‘’Jammer, want op zich stond het goed, kwamen we na de 1-0 ook beter in ons spel, gingen beter voetballen en kwamen verdient op 1-1 (doelpunt Melvin Winterberg, DR). De twee doelpunten vlak na rust waren wel een tikkie. Westlandia speelde vooral met lange ballen met het oog op de tweede bal waarop zij ook beter anticipeerde dan wij. We zijn blijven knokken voor een beter resultaat.’’ Nadat Westlandia met tien man kwam te staan speelde Nieuwenhoorn alles of niets. Ozbilek Halilibrahim zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper en drie minuten voor tijd bracht Danique Wolters met een raakschot (3-2) nog even hoop in de gelederen.’’ Maurice Schaap verklaarde dat het zelfvertrouwen van zijn ploeg door de derde nederlaag op rij niet is aangetast. ‘’De groep wil juist revanche nemen op de verloren wedstrijden. Die drang zit er zeker in, maar we moeten het wel doen op de juiste manieren met de wil om duels te willen winnen en op de juiste momenten toe te slaan. We moeten er als team voor zorgen om geen cruciale fouten te maken. Het moet met een overwinning een keer op z’n plek vallen.’’ LRC Leerdam, dat het ongeslagen RKAVV met 2-3 een eerste nederlaag toediende, is zaterdag in Leerdam de volgende tegenstander.

Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart; Gregory Paula (65. Danique Wolters), Merijn Wolters, Daan Langendoen (65. Ozbilek Halilibrahim), Steven Hamann, Oualid Tarifit (80. Frank Molendijk); Luke Corver, Eugunio Leerdam; Melvin Winterberg (65. Fabian Boekholt); Lukas Hamann, Joey Kleijn.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie