Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Micha van Kempen brengt Hellevoetsluis in extase

Sport 318 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis heeft afgelopen zaterdag een sensationele 3-2 (0-2) overwinning behaald tegen Zuidland. Micha van Kempen bracht de Hellevoeters op het drukbezochte sportpark Historyland in extase door ver in de extra tijd zijn ploeg met een daverende knal naar de volgende bekerronde te knallen.

‘’We hebben nagenoeg de hele wedstrijd gedomineerd, maar het vervelende was dat we zeven kansen lieten liggen en we door twee kopgoals vlak na elkaar bij de rust wel met 0-2 achter stonden en de wedstrijd met een prachtige laatste doelpunt uiteindelijk alsnog naar ons toetrokken’’, straalde trainer Mark van Os van blijdschap. Toen Micha van Kempen de verlossende 3-2 scoorde was het gejuich in de verre omtrek te horen en brak het feest los aan de Brielsestraatweg. Dj Rob Eger (in een ver verleden speler van eredivisieclub Sparta en Nieuwenhoorn zo) deed met zijn muziek de sfeer op het zonnige sportpark nog eens extra oplaaien. ‘’Normaal knakt een team bij een 0-2 achterstand, maar de ploeg bleef er terecht in geloven. We zijn in de tweede helft blijven drukken. Het was wachten op het eerste doelpunt.’’ Na ruim een uur spelen schoot Nick Koopal op de lat waarop Jeffrey Burger de rebound binnentikte: 1-2. Vijf minuten voor tijd schoot invaller Bethslot Woldeamanuel de gelijkmaker binnen: 2-2. ‘’We wilden winnen van de eersteklasser en speelden alles of niet niets.’’ Een minuut later kwam Micha van Kempen binnen de lijnen voor Gavin van Dort en doelman Dyron Bijl ging zelfs mee naar voren. De afgeslagen hoekschop belandde in de extra tijd precies voor de voeten van Micha van Kempen, die meteen uithaalde voor 3-2 waarna het feest losbarstte. ‘’We zijn ook als eerste in de poule geëindigd. Dat betekent dat ik een beloofde vakantie naar Egypte moet uitstellen omdat we op 21 oktober moeten bekeren.’’ Hellevoetsluis begint de competitie aanstaande zaterdag met de uitbeurt tegen topfavoriet Heinenoord.

Hellevoetsluis: Dyron Bijl; Nathy el Kazadi, Tijs van den Heuvel, Vincent Mast, Onur Furuncu (71. Thomas Melching); Richard Zebregs (62. Bethslot Woldeamanuel); Brendon Jansen (62. Tim van der Lijn), Gavin van Dort (85. Micha van Kempen); Brian Poelman (85. Timo Verheij); Jeffrey Burger, Nick Koopal.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws