Afbeelding
Foto: Frank van Leeuwen

Helius start handbalseizoen met overwinning tegen Roda ‘71

Sport 634 keer gelezen

Rotterdam- De handbalsters van Helius zijn het veldseizoen in de ZW-ZH 1 klasse begonnen met een knappe 11-13 (7-9) overwinning tegen Roda ’71.

‘’Het was een tropische bedoening op een warme ondergrond, maar met in totaal vijf drinkpauzes heeft iedereen het gered’’, wees coach Frank van Leeuwen op de wellicht onverantwoorde omstandigheden op het heetst van de dag amateurhandbal te bedrijven. ‘’We hadden met slechts één wissel in de eerste helft een klein team. We hebben geprobeerd om zo zuinig mogelijk met de energie om te gaan.’’ Helius bleef rustig en greep de kansen die het kreeg. Hoewel paal en lat en een uitstekende keepster stonden Hellevoets succes in de weg. ‘’We moesten verdedigend geconcentreerd blijven. De energie werd in de tweede helft steeds minder. Pas na tien minuten spelen hadden beide teams slechts één doelpunt gemaakt. We hebben de marge van maximaal vier punten in de tweede helft zonder te panikeren niet kleiner dan tot twee punten laten komen.’’ Bij Helius ontbraken doelvrouw Melissa Groenendijk en Demi de Boer. De van een blessure herstelde Eva van Leeuwen stond bij Helius onder de lat. Helius speelt zondag om 11.50 uur op De Fazant de derby tegen HVOS.

Helius: Eva van Leeuwen; Julia van der Plas (1 keer), Danielle Bekkers (1 keer), Lotte Nap (1 keer), Mila Went (3 keer), Finette Harinck (2 keer), Quinty Roskam (4 keer), Michelle van Leyden (1 keer), Eline Verwey.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie