Afbeelding
Foto: Wil van Balen

t Capproen laat overwinning tegen WION uit handen glippen

Sport 283 keer gelezen


Hellevoetsluis- ’t Capproen heeft een unieke gelegenheid aan zich voorbij laten gaan door te stunten tegen WION. De uitgesproken titelkandidaat stond op het randje van wankelen, maar op twintig seconden voor tijd redde het de meubelen door alsnog op 19-19 (14-8) te komen.

‘’Ik ben als coach zeer tevreden, hoewel de ploeg dat anders voelt’’, gaf coach Alex Krol aan dat de teleurstelling bij de spelers overheerste. Zij zagen immers een overwinning uit handen glippen. ‘’WION scoort gemiddeld 24 treffers en krijgt weinig tegen en wij hebben hen weten te bedwingen. We hebben de hele wedstrijd voorgestaan en zij kwamen pas in de laatste halve minuut op gelijke hoogte. Dus ik ben niet ontevreden over het resultaat tegen de koploper. Als we wel hadden gewonnen, zouden we ook een psychologische tik hebben uitgedeeld aan onze concurrenten Thor en Trekvogels.’’ ’t Capproen begon overweldigend, want na een 0-1 achterstand kwam het in de sfeervolle De Eendr8 in de twaalfde minuut met 7-1 voor. ‘’We hebben deze marge in de eerste helft niet meer prijsgegeven. We hebben de hele week getraind op een open systeem met lange ballen in de lengte, zijwaarts of diagonaal, waarna gelijk de druk op de korf werd gelegd en vandaaruit de aanval werd ingezet. Dit op één man, zowel als afvanger als aangever. Als de aanval zou mislukken, meteen de druk erop en de aanval opnieuw beginnen. Vrij intensief om zo te spelen, maar daarmee kan je het baltempo en het fysieke tempo heel hoog houden. En dat liep in de eerste helft ontzettend goed. Zo goed dat WION daar geen antwoord op had en achter de feiten aanliep.’’ ’t Capproen draafde door naar een 14-8 theestand. ‘’Tijdens de rust hebben we aangegeven dat de energie die we er inlegden gehandhaafd moest blijven in de tweede helft.’’ Doch ’t Capproen kreeg echter een domper te verwerken met het uitvallen van Nik Stolk, die tegen een hamstringblessure was opgelopen en in de tweede helft niet meer terugkeerde. Freek Sjouw kwam de ongelukkige Stolk vervangen en dat had ook zijn weerslag op de intensiviteit op het spel van de Hellevoetse korfbalformatie. ’t Capproen bleef bij 17-11 mee scoren, maar daarna stokte het enigszins in de gelederen waardoor WION kon terugkomen tot 17-16.

 De thuisclub deed er alles aan de nipte voorsprong te verdedigen, maar twintig seconden voor tijd kwam de club uit Rotterdam alsnog langszij: 19-19. ‘’Ik ben ontzettend tevreden van wat ik van ons team gezien heb tegen een ploeg dat overheerst in onze afdeling, dat wij deze ploeg onze wil hebben kunnen opleggen. Als je dan van Trekvogels wint, nipt verliest van Thor en gelijkspeelt tegen de ongenaakbare koploper dan weet je ook dat we met dit team aan iets groots bezig zijn, de rek er nog lang niet uit is. We hebben vooraf gezegd dat er voor ons niets te verliezen was, dus onbevangen erin gaan en je niet terug te trekken, want dan weet je zeker dat je niet gaat winnen. Dat hebben we met z’n allen goed gedaan. Ik weet wat onze ploeg kan en dat beginnen zij zelf ook te beseffen door niet tegen een tegenstander, hoe sterk ook, op te kijken.’’  ’t Capproen, dat de derde plaats bezet in Poule 3K op 2 punten van WION en 1 punt van Thor, speelt zaterdag de uitbeurt bij Nikantes Hoogvliet.

‘t Capproen: Dianne Kuiper (1 keer), Color van der Perk (1 keer), Roy Vermaat (4 keer, 45. Richard van Marion), Nik Stolk (2 keer, 31. Freek Sjouw); Richard van Marion 4 keer, 44. Mike Jansen, 50. Roy Vermaat), Roan Jongejan (2 keer), Yentl van der Perk (1 keer), Brittany de Kruif (4 keer).
Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws