Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Nieuwenhoorn maakt uitstekende doorstart tegen Jodan Boys

Sport 270 keer gelezen

Nieuwenhoorn- Nieuwenhoorn is de herstart van de competitie in het nieuwe jaar begonnen met een eclatante 4-2 (3-0) overwinning tegen Jodan Boys. De zwart-witten zijn met 10 punten uit de laatste vijf wedstrijden bezig aan een goede serie en bezetten een stevige tiende plaats in de Vierde divisie A.

Dan Rolandus

‘’We hebben het ons onnodig lastig gemaakt’’, stelde Melvin Winterberg, die met twee doelpunten en een doeltreffende hoekshop een groot aandeel had in de verdiende overwinning. ‘’Jodan Boys was voor de 1-0 al wat beter. Als je dan met 3-0 de rust ingaat, dan merk je al aan het sfeertje dat het wel erg makkelijk gaat. Dan probeer je nog te zeggen, kom op, niet verslappen, de nul houden en de vierde goal maken. Net na rust kregen we ook twee kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Dan krijg je de ongelukkige 3-1 tegen en vervolgens een goede 3-2. Dan wordt het billen knijpen, weet je dat het lastig wordt. Gelukkig maken we de late 4-2. Al met al drie belangrijke punten op een directe concurrent. We hebben nu 11 punten meer dan Jodan Boys dat op de rechtstreekse degradatieplaats staat.’’
Nieuwenhoorn en Jodan Boys wogen in het eerste deel van de eerste helft goed tegen elkaar op. JD kreeg in die fase wel de betere mogelijkheden, maar de eerste de beste kans van Nieuwenhoorn in minuut 35 was meteen raak. Kayo Renwarin kopte een door Mike van de Ruit verlengde hoekschop van Melvin Winterberg met een snoekduik achter doelman Fonseca: 1-0. Nadat een schuiver van Delano a Cohen zijn einde vond bij de Goudse doelman, rondde Melvin Winterberg twee minuten later een fraaie aanval via Frank de Regt en Delano a Cohen keurig af naar 2-0. Terwijl het gejuich enigszins verstomde was het na weer een uitgebalanceerde aanval opnieuw prijs. De niet zelfzuchtige Dimitri Gomes Almeida vond vanaf de rechterkant Christiaan Dabaghian, die eerst snoeihard de paal raakte, maar in een flits in de rebound wel toesloeg: 3-0.

Onnodige spannend
Nieuwenhoorn ging met een goed gevoel de kleedkamer in en kwam daar weer met vertrouwen uit. Christiaan Dabaghian vond met een kopbal doelman Fonseca op zijn weg en Lukas Hamann strandde eveneens op de Goudse sluitpost. Kansen op 4-0 en 5-0, maar na ruim een uur spelen kwamen de Gouwenaren onverwacht op 3-1, toen doelman Mike van de Wijngaart een hoekschop van rechts over zich heen zag gaan, Frankie de Regt op de doellijn redding bracht, maar scheidsrechter Florian Lodeweegs op advies van zijn assistent naar het midden wees: 3-1. ‘’Ik zag bij het wegdraaien dat Frank de bal voor de doellijn wegmaaide’’, aldus was Mike van de Wijngaart overtuigd dat het geen geldig doelpunt was. Jodan Boys leefde weer op en kwam een kwartier voor tijd zelfs angstig dichtbij: 3-2. 

Mike van de Wingaart verhinderde tot twee keer een derde doorboring en aan de andere kant zagen Lukas Hamann en Frank de Regt (lob over de keeper van de doellijn gehaald) de 4-2 aan zich voorbijgaan. De opluchting was groot toen Lukas Hamann in de extra tijd een voorzet van Frank de Regt bij de tweede paal panklaar legde voor Melvin Winterberg: 4-2. ‘’Kijk, een 3-0 voorsprong bij rust is altijd lastig. Ik heb de mannen wel voor gemakzucht gewaarschuwd, begonnen het eerste kwartier ook wel goed en er was geen vuiltje aan de lucht met kansen op 4-0 en 5-0. Dan kan zo’n tegengoal vallen en dan weet je dat de tegenstander daar moed uit put. Jodan Boys kreeg na de goal moed en zij maakten nog een tweede doelpunt. Toen werd het met kansen aan beide kanten best spannend. Dat was in de eerste helft ook het geval, toen zij wat mogelijkheden kregen. Dat was al een waarschuwing. Het zijn in deze klasse bijna allemaal gelijk opgaande wedstrijden die we op dit niveau eigenlijk het hele jaar al spelen. Het gaat dan dikwijls om het maken van het eerste doelpunt. Als je er dan drie maakt is de kans ook groot dat je gaat winnen. Maar het werd wel onnodig listig’’, aldus trainer Oscar Biesheuvel. ’’We zaten in de winterstop met 20 punten op de helft, hebben er nu weer 3 punten bij, dus hebben we in veertien wedstrijden nog 17 punten nodig om veilig te zijn. Daar zetten we op in.’’ Melvin Winterberg zit goed in zijn vel bij Nieuwenhoorn, is ook volgend seizoen aan de Rijksstraatweg te vinden. ‘’We zijn twee keer achter elkaar gepromoveerd, dus je begrijpt dat het dit seizoen in de vierde divisie met goede tegenstanders een tandje hoger wel aanpoten is. We hebben een hecht team, de sfeer is optimaal, het trainingskamp op Papendal was gezellig en heeft de ploeg goed gedaan. Dan zie je ook dat we een echte vriendengroep zijn.’’ 

Voor de wedstrijd werd er één minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van Patrick Buijs. Nieuwenhoorn speelt zaterdag in Veen de belangrijke wedstrijd tegen Achilles Veen.

Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart; Gregory Paula, Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Kayo Renwarin, Roeland de Bruijne; Frank de Regt, Melvin Winterberg, Delano a Cohen; Dimitri Gomes Almeida (54. Lukas Hamann), Christiaan Dabaghian (75. Luke Corver)

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Afbeelding

Het laatste nieuws