WV: 'De grafrechten in Westland stijgen te hard'

Westland - 'De grafrechten in Westland stijgen te hard', zo vindt Westland Verstandig. Nabestaanden betalen nu 6244 euro voor een eenpersoonsgraf van twintig jaar.

Peter Duijsens, fractievoorzitter Westland Verstandig: "Westland staat nummer één van alle Nederlandse gemeenten voor wat betreft het stijgingspercentage in 2021. Als het aan het college van B en W ligt dan stijgen die tarieven de komende twee jaar nog eens dertig procent. De beheerskosten zijn veel te hoog en dat komt, omdat het college alles uitbesteedt aan derden. Daar moet - als het aan Westland Verstandig ligt - in ieder geval op ingegrepen worden."
In de gemeente Westland zijn zes algemene begraafplaatsen die onder het beheer van de gemeente vallen. Het algemene onderhoud van deze begraafplaatsen wordt momenteel uitbesteed. Westland Verstandig stelt dat eigen beheer goedkoper en beter is. "Voorts moeten de prijsverschillen tussen cremeren en begraven in Westland niet te groot zijn, want geld mag niet leidend zijn in de keuze die onze inwoners maken."